Dorpsraden van Dinkelland en Tubbergen vragen samen aandacht voor mobiele (on)bereikbaarheid

Op initiatief van de Dorpsraad Tilligte hebben de gezamenlijke 19 kernraden uit de gemeenten Dinkelland en Tubbergen besloten om een brief te sturen, over de slechte mobiele bereikbaarheid in de regio, aan de fractievoorzitters van de landelijke politieke partijen.In de gemeenten Dinkelland en Tubbergen zijn diverse plaatsen waar de mobiele bereikbaarheid zeer slecht is. Dit geldt zelfs voor een heel dorp, Manderveen en omstreken.

Volgens de dorpsraden draagt de slechte dekking van mobiel internet en bereikbaarheid niet bij aan de leefbaarheid in Dinkelland en Tubbergen. “Toegang tot mobiel internet is vaak niet mogelijk anders dan via Wi-Fi. In diverse plaatsen in Dinkelland en Tubbergen is het 2G en 3G netwerk nauwelijks te gebruiken. Laat staan het nieuwe 4G-netwerk dat pas geleden haar intrede deed in onze provincie.”

Het nabije verleden kent diverse situaties waarin de beperkte mobiele bereikbaarheid tot ernstige problemen heeft geleid. In levensbedreigende situaties kwamen hulpdiensten te laat, te wijten aan een beperkte mobiele dekking. Voormalig raadslid AndrĂ© Weeink maakte zo’n penibele situatie van dichtbij mee en trok vervolgens aan de bel in de gemeenteraad. In Harbrinkhoek bleek het economisch gezien wel haalbaar om een extra mast te plaatsen toen die roep klonk.

De dorpsraden vragen de fractievoorzitters van de politieke partijen in de Tweede Kamer om snel actie te ondernemen, ook omdat de mobiele providers zoals KPN er geen brood in zien om zelfstandig te investeren in deze relatief onbewoonde gebieden. “Een eerste stap in de goede richting zou een betere mobiele bereikbaarheid zijn, zodat hulpdiensten zoals vrijwilligers van het AED en 112 diensten direct bereikbaar zijn. Uiteraard moet ook de kwestie rondom het beperkte mobiel internet haar prioriteit niet verliezen. Wij hopen en rekenen op uw invloed om te zorgen voor een wetgeving die 100% bereikbaarheid garandeert.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen