College besluit over eigen taakverdeling, onderlinge vervanging en externe vertegenwoordiging

Foto: Gemeente Tubbergen

Het college van B&W heeft in de eerste vergadering van zijn nieuwe samenstelling een zogeheten constituerend beraad gehouden. De afspraken die reeds in het collegeakkoord ‘Wat moed. Dat moet.’ waren opgenomen, zijn daarbij nader ingevuld en bekrachtigd.Het nieuwe college heeft besluiten genomen omtrent de portefeuilleverdeling, de waarneming van het burgemeestersambt (loco-burgemeesterschap), de onderlinge vervanging in het college, de dag en het tijdstip van vergaderingen van het college en de vertegenwoordiging van de gemeente Tubbergen in het bestuur van een aantal rechtspersonen.

Waarneming en vervanging
Tom Vleerbos is aangewezen als 1e loco-burgemeester, Roy de Witte als 2e en Erik Volmerink als 3e. In het geval van verhindering wordt burgemeester Mervyn Stegers vervangen door wethouder Vleerbos, laatstgenoemde door De Witte en deze op zijn plaats door Volmerink. Burgemeester Stegers zal Volmerink’s portefeuille waarnemen, indien nodig.

Collegevergadering
Het college vergadert in de regel eenmaal per week en verder zo vaak als de voorzitter of een wethouder dit nodig acht. De reeds bestaande werkwijze, dat het college iedere dinsdagmorgen vanaf 09.00 uur in het gemeentehuis te Tubbergen bijeen is, wordt hierbij in stand gehouden.

Externe vertegenwoordiging
De gemeente heeft aandelen in diverse vennootschappen. De gemeente wordt in die deelneming in beginsel vertegenwoordigd door de burgemeester.

Twence: Burgemeester Stegers verleent wethouder Vleerbos een volmachtiging als vertegenwoordiger van de gemeente Tubbergen bij de afvalverwerker.

EUREGIO: Op basis van de gemeentelijke verkiezingsuitslagen wordt op Twentse schaal een verdeling van de zetels over de politieke partijen gehanteerd. Burgemeester Stegers was al namens het CDA vertegenwoordigd in de EUREGIO-raad en dat blijft zo.

Regio Twente: Wethouder De Witte en GB/VVD-raadslid (en oud-wethouder) Gerrit Ophof zullen zitting nemen in de Regioraad. Wethouder Vleerbos en CDA-raadslid Bas Olde Hampsink zijn aangewezen als plaatsvervangende leden.

Crematoria Twente: Burgemeester Stegers is als lid van het algemeen bestuur van Crematoria Twente aangewezen en wethouder Vleerbos als plaatsvervanger.

Veiligheidsregio Twente: Burgemeester Stegers blijft in het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Twente zitting nemen.

Noaberkracht Dinkelland Tubbergen: Het algemeen bestuur van dit openbaar lichaam bestaat uit de leden van de aan de regeling deelnemende bestuursorganen. Daarmee is het voltallige college lid van het algemeen bestuur. Uit de regeling volgt overigens dat het algemeen bestuur al zijn leden aanwijst als lid van het dagelijks bestuur. De samenstelling van het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur is daarmee gelijk. Verder is een van de burgemeesters voorzitter van het algemeen bestuur, waarbij het voorzitterschap jaarlijks rouleert. In het jaar 2014 is burgemeester Stegers voorzitter van Noaberkracht.

Stadsbank Oost-Nederland: Wethouder De Witte is als lid van het algemeen bestuur aangewezen.

SOWECO: Wethouder De Witte is als lid van het algemeen bestuur aangewezen. Wethouder Volmerink is zijn plaatsvervanger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen