‘NAM is als een slager die zijn eigen vlees keurt’

Foto: Redactie

De opslag van olieafval in de Tubbergse bodem, door de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij), moet door een onafhankelijke onderzoeker tegen het licht worden gehouden. Daarvoor pleit CDA Tubbergen.

“We maken ons grote zorgen over de injectie van afvalwater in de voormalige gasvelden in de gemeente Tubbergen. In de eerdere informatieavond van de gemeente Dinkelland is er gezegd dat er weinig aan de hand is bij de injectie. Maar in de media horen we nu dat er lekkages zijn in meerdere putten van de voormalige gasvelden in de gemeente Tubbergen. We horen over gevaarlijke stoffen, een put die stilgelegd is. Hoe vervuild is het water? Zijn de mijnbouw-hulpstoffen al verwijderd uit het water? Allemaal vragen waar de bevolking duidelijkheid over wil”, aldus fractieleider Tonny Busscher.

Het CDA wil daarom morgenavond tijdens de informatieavond bij ’t Oale Roadhoes duidelijkheid van de verantwoordelijke, het ministerie Economische Zaken, over de gang van zaken. Busscher: “Onze inwoners zijn bezorgd. Wat is er precies aan de hand? We vinden als CDA dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen. We willen volgende week tijdens de raadsvergadering dan ook een motie hierover indienen. De belangen van de NAM en die van Economische Zaken zijn groot in deze, maar het kan niet zo zijn zoals het gezegde ‘dat de slager zijn eigen vlees gaat keuren’. Wij als CDA Tubbergen willen helderheid hierover.”

Reacties