De Marke profileert zich als verkeersveilige school

Foto: Redactie

Wethouder Erik Volmerink heeft vanochtend het Twents Verkeersveiligheidslabel uitgereikt aan basisschool De Marke in Tubbergen. Met dit label wil de gemeente Tubbergen samen met andere Twentse gemeenten en de Regio Twente scholen belonen die zich inzetten voor de verkeersveiligheid.

“Bij verkeersveiligheid geldt sterk ‘jong geleerd is oud gedaan’. Daarom is verkeerseducatie op de basisschool ook zo enorm belangrijk. Het gaat niet alleen om de verkeerskennis van de leerlingen, maar ook om het opdoen van diverse vaardigheden zodat het een goede gewoonte wordt om zich in het verkeer veilig te gedragen. We denken hierbij ook aan het halen en brengen van de kinderen, en aan de nieuwe fietsroute naar de middelbare scholen”, drukte Volmerink de aanwezigen op het hart. Verkeersonveiligheid bij het halen en brengen ontstaat veelal doordat er veel auto’s bij de school komen. Daarom vinden we het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk met de fiets of lopend komen.”

De Marke voorbeeldig

Basisschool De Marke is al jaren actief op het gebied van verkeersveiligheid en verkeerseducatie:

  • Actieve verkeersouders die zorgen voor uitvoering van verkeersprojecten.
  • Goede verkeerslessen van groep 1 t/m 8, structureel in het jaarlijkse activiteitenplan
  • Theoretisch en praktisch verkeersexamen.
  • Aandacht voor de veiligheid als het gaat om de school-thuisroute van de kinderen.
  • Een veilige schoolomgeving.
  • De Marke is één van de scholen die o.l.v. UT meedoen aan de zogeheten Risk-factory Twente, gevestigd op Vliegveld Twenthe.

De uitreiking vond plaats tijdens het ‘voorleesontbijt’ met als thema Verkeer. Kadoes in Albergen en de St. Alphonsusschool in Harbrinkhoek ontvingen het label al eerder.

Verkeersveilige school

Met het Twents Verkeersveiligheidslabel (TVL) krijgen scholen een onderscheidend kwaliteitskenmerk. Hiermee kunnen zij zich profileren als een verkeersveilige school. Scholen die in aanmerking komen voor het label voldoen aan verschillende criteria. De school wordt onder meer beoordeeld op de verkeersveilige schoolomgeving, de betrokkenheid van de ouders en de verkeersprojecten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen