Marktplein Tubbergen gaat vergunningsaanvraag bijstellen

Iris en Tine Bekhuis voorafgaand aan de opening van Marktplein Tubbergen
Iris en Tine Bekhuis voorafgaand aan de opening van Marktplein Tubbergen
Foto: Redactie

De 14 dagen respijt om alsnog een vergunning aan te vragen voor het verkopen van goederen door Marktplein Tubbergen, gevestigd op het Tubbergse industrieterrein, zitten er zowat op. Dat zei burgemeester Stegers gisteravond tegen de gemeenteraad na een vraag van Anoesjka Kemperink (Dorpen Centraal) over de status van dit ingewikkelde dossier.

Niettemin heeft het bedrijf vanmorgen alsnog 2 weken uitstel gevraagd – en direct gekregen – voor het indienen van een nieuwe vergunningsaanvraag. Dat bevestigen beide partijen desgevraagd. “Het was te kort dag om binnen 2 weken tijd een nieuw verzoek in te dienen”, verklaart Iris Bekhuis van Marktplein Tubbergen. Ze wil daarbij niet in detail treden. “Wat er precies in komt te staan, zal eerst de gemeente te lezen krijgen en gaan we niet naar buiten toe communiceren. We zitten niet op een ‘circus’ te wachten en willen de lijnen zo kort mogelijk houden. Uiteraard gaan we graag verder met wat we deden, al staan er een paar aanpassingen in de vergunningsaanvraag. Maar wat precies, dat laat ik voorlopig nog in het midden en is eerst aan het college om te beoordelen”, aldus Bekhuis.

Burgemeester Stegers heeft de zussen Iris en Tine Bekhuis tot uiterlijk 6 mei de tijd gegeven om een vergunningsaanvraag te doen. “Daarna gaan we handhaven. De detailhandel moet gewoon stoppen”, benadrukt Stegers. Mochten de ondernemers hier geen gehoor aan geven, volgt waarschijnlijk een zogeheten last onder dwangsom. Daarbij wordt eventueel een boete uitgedeeld als er binnen een bepaalde periode niet tot actie wordt overgegaan.

Open op Koningsdag

Het nieuwe concept blijft – vanwege de uitstelverlening – in elk geval de komende tijd open, zo ook op Koningsdag. Bekhuis: “Op maandag 27 april is de Praxis, is er de vrijmarkt van de Oranjewijk en is Marktplein Tubbergen geopend. We trekken samen op, ook om te laten zien dat Tubbergen veel te bieden heeft. Bij ons dus tweedehands en zelfgemaakte spullen, ingebracht door particulieren.”

‘Niet buiten centrum’

Volgens de gemeente hoort de verkoop van kleine goederen in het dorpscentrum thuis. Desondanks hebben zowel de bouwmarkt als de kringloop een vergunning om buiten het Tubbergse centrum detailhandel te drijven. Marktplein Tubbergen maakt geen kans op eenzelfde vergunning, zo laat burgemeester Stegers weten. “Spullen als caravans en bouwmaterialen mogen wel. Maar bijvoorbeeld kleding en speelgoed weer niet.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen