Nieuwe lijmpoging tussen gemeente en familie Grobbink

Sjoerd Grobbink, Wessel Grobbink en Kirsten Meijer
Sjoerd Grobbink, Wessel Grobbink en Kirsten Meijer
Foto: Redactie

Absolute radiostilte vanaf nu. Dat is wat het gemeentebestuur en de familie Grobbink met elkaar hebben afgesproken. Dit maakte wethouder Erik Volmerink vanavond namens het college van de gemeente Tubbergen bekend.

Afgelopen zaterdag hebben vertegenwoordigers van de 2 strijdende partijen om tafel gezeten, waarna alle raadsleden gevraagd zijn om hen enige tijd te gunnen. “Hierbij is afgesproken voortaan samen op te trekken als het gaat om de communicatie”, aldus wethouder Volmerink. “De komende tijd zullen we samenwerken om tot een definitieve oplossing te komen.”

‘Lijmen wat er te lijmen valt’

Tussen de gemeente en de familie Grobbink zal tevens een nieuwe lijmpoging worden gedaan, om er zodoende voor te zorgen dat niemand met lege handen komt te staan. Tegelijkertijd zal niet alleen naar de Uelserweg 36a worden gekeken, het adres waarop Wessel en Sjoerd Grobbink woonachtig zijn, maar tevens 36. Dat is het huisnummer van Hotel Fortkamp. De eigenaren hiervan hebben naar oordeel van de gemeente eveneens enige tijd illegaal gewoond, in het bovendeel van het horecabedrijf. Als zij niet uiterlijk 15 oktober stoppen met het gebruik van het hotel als woonhuis, zal de gemeente ook hen hiertoe dwingen.

Volgens burgemeester Stegers is er daarnaast altijd aangegeven dat de handhaving, ofwel de dwangsom van €45.000 per persoon in het geval van beide broers, opgeschort kan worden als er een mogelijke oplossing in zicht is.

Navraag bij de familie Grobbink over de betrachte stilte leert dat zij het verdere verloop van deze nieuwe bemiddelingsronde met spanning afwachten.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen