‘Sporters basketbal en volleybal moeten uitwijken naar andere locaties’

De binnenkant van de afgekeurde Burgemeester Verdegaalhal in Tubbergen
De binnenkant van de afgekeurde Burgemeester Verdegaalhal in Tubbergen
Foto: Redactie

Gedurende 5 dagen zijn er geen sportactiviteiten mogelijk in de Burgemeester Verdegaalhal te Tubbergen, vanaf 29 of 30 oktober. Dit laat burgemeester Stegers weten. Hierna gaan de circa 150 รก 200 vluchtelingen – die dan daar opgevangen worden – naar een locatie buiten de gemeente Tubbergen. Gedurende hun tijdelijke verblijf kunnen sportverenigingen geen gebruikmaken van de hal.

Volgens Stegers was er geen ontkomen aan dat ook Tubbergen vroeg of laat ‘aan de beurt’ zou komen wat het opvangen van asielzoekers betreft. “Dat hebben wij, de Twentse gemeenten, onderling zo afgesproken. Dus dat we rouleren wat dit aangaat. Wel zijn we erover aan het nadenken of het niet anders opgelost kan worden, want die mensen gaan wel steeds van de ene naar de andere plek. Dat is vooral voor hen bepaald niet prettig. Daarom zijn we op zoek naar een meer permanente oplossing.”

Waar de vluchtelingen na hun verblijf in Tubbergen naartoe gaan, is nog onbekend.

Tijdelijk uitwijken

Zolang de crisisopvang in de Burgemeester Verdegaalhal plaatsvindt, dienen sporters uit te wijken naar andere sporthallen. Andere locaties dan de verschillende sportaccommodaties zijn niet echt in beeld geweest bij de gemeente Tubbergen. Dit doordat anders de kosten te hoog oplopen vanwege het o.m. ontbreken van sanitaire voorzieningen, legt Stegers uit. “We hebben wel naar andere mogelijkheden gekeken, maar het kan niet anders. De faciliteiten moeten er gewoon naar zijn en bij veel andere gebouwen of locaties is het gewoon niet voldoende. Gelukkig hebben alle beheerders van overdekte sportaccommodaties aangegeven dat ze welwillend staan tegenover verzoeken van verenigingen die er normaliter niet trainen, mits het in te passen valt. Bovendien hebben we tot nu toe gemerkt dat sportbonden soepel omgaan met dergelijke situaties. Ook in het geval er wedstrijden uitvallen. Die kunnen dan op een later moment ingehaald worden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen