ROVA ‘vergeet’ nu plastic afval in Albergen

Foto: Twitter / Tonny Eidhof

De kinderziekten zijn er blijkbaar nog niet helemaal uit, bij de nieuwe vuilophaler ROVA. Het bedrijf dat sinds 1 januari van dit jaar verantwoordelijk is voor het ophalen van het huisvuil in de gemeente Tubbergen, heeft vandaag verzuimd het plastic afval op te halen in Albergen. Hiervan maakt oud-raadslid Tonny Eidhof melding.

Eerder, rond de jaarwisseling, was er vooral in Manderveen en Vasse sprake van verwarring over de ophaaltijden c.q. de route die de vuilniswagens afleggen. De gemeente, met name wethouder Tom Vleerbos, trok hiervoor het boetekleed aan en maakte excuses voor de ontstane overlast. “De aanloop en kinderziekten mogen zo langzamerhand wel achter ons liggen“, laat Eidhof vanavond weten. “Dan hoop ik dat het morgen wordt opgehaald. Ik heb het digitaal gemeld bij de ROVA.

Volgens wethouder Vleerbos is er geen structureel probleem, maar zijn er wel nog steeds wat incidenten. “Ook niet zo gek, de ROVA moet 20.000 adressen inkloppen. Niet alleen in de gemeente Tubbergen halen ze sinds begin dit jaar het vuil op, maar ook in Dinkelland. Dan gaat er weleens wat mis, links of rechts.” Hij denkt ook dat het plastic afval morgen al wordt opgehaald. “Tenminste, als dat vóór vanavond gemeld is. Anders kan het nog wel een dag extra duren”, aldus Vleerbos. “Vorige week ging het in een complete straat mis, maar dat is diezelfde dag nog opgehaald – zo weet ik. Als er dus een probleem is, meldt het dan zo spoedig mogelijk.”

Lees meer

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen