Gedeputeerde onder de indruk van lokaal ondernemerschap in gemeente Tubbergen

Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel, heeft zich afgelopen vrijdag uitvoerig laten voorlichten over de ‘eigen kracht’ van Tubbergse bedrijven, evenementen en opmerkelijke initiatieven.

Het programma van de CDA-politicus begon bij Camping de Molenhof in Reutum. Hier werd hij welkom geheten door wethouder Roy de Witte en Gerbert Kleijsen, mede-eigenaar van het bij de beste 100 van Europese campings behorende familiebedrijf. Waar zijn ouders vroeger letterlijk in het voormalige washok van voetbalclub UD Weerselo de kiem hebben gelegd, dient het tegenwoordig als voorbeeld van lokaal gastheerschap. “We zijn eigenlijk constant aan het verbouwen, het verbeteren van de accommodatie en totale aanzien van de camping”, vertelde Kleijsen met aanstekelijk enthousiasme.

Na – of liever gezegd: tijdens – de lunch volgde een presentatie van Bjørn Grundel, mede-initiatiefnemer van De Glinstering. Dit is een project dat de gemeente Tubbergen d.m.v. bijzondere glaskunst op de kaart moet zetten, zoals bijvoorbeeld de Efteling voor het dorpje Kaatsheuvel heeft betekend. “Klein begonnen en in het begin snapten mensen het misschien niet, maar intussen uitgegroeid tot een enorme publiekstrekker. En wie kent het nu niet?”, stelde Grundel retorisch.

Het bezoek aan Zuivelhoeve Tubbergen stond in het teken van proeven, eerst met de ogen en daarna met de mond. Nu de winkel verhuisd is naar een meer prominentere en grotere locatie in de winkelstraat van Tubbergen, is het aantal bezoekers en de aan hen toe te schrijven winkelomzet enorm gestegen. Ook de lokaal geproduceerde producten hebben hiertoe sterk bijgedragen, zo omschreef winkelier Henk-Jan Krooshof gepassioneerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen