Derksen Woonideeën mag winkel voortzetten op het industrieterrein

Foto: Derksen Woonideeën

Jarenlang was de interieurwinkel van Derksen gevestigd in het Tubbergse centrum. Dit pand is inmiddels verhuurd en zodoende wil het bedrijf graag de winkel voortzetten in hun pand aan de Industriestraat in Tubbergen.

Volgens het geldende bestemmingsplan mag er echter geen detailhandel plaatsvinden op het industrieterrein. Dat heeft eerder bijvoorbeeld Marktplein Tubbergen ook aan den lijve mogen ondervinden. Toch zijn er uitzonderingen op de regel, want Derksen Woonideeën mag er van de gemeente Tubbergen wel aan particulieren verkopen. Het gaat dan om goederen als tapijten, vloeren en marmoleum, gordijnen, lamellen, meubelen, zonneschermen en overkappingen.

Ook in het geval van Derksen Woonideeën gaat het om zogenaamde volumineuze goederen. Hieronder vallen volgens de gemeente ook woninginrichtingsartikelen, waaronder meubelen. De verkoop vindt plaats op basis van stalen en demo’s. Hiernaast verleent men ook diensten en service in de vorm van interieurstyling. Voor het overige bestaat de woninginrichting voor een deel uit opslag van voorraad en een deel voor restauratie, herstel en herstoffering van meubels.

‘Aanvaardbaar’

Het college van B&W maakt de uitzondering naar eigen inzicht en weloverwogen. “Het overschrijden van het vastomlijnde planologisch toetsingskader achten wij in dit specifieke geval dan ook aanvaardbaar. Daarbij hebben wij tevens de belangen van de omwonenden en omliggende bedrijven in ogenschouw genomen. Het mogelijk maken van de gevraagde detailhandel in de aanvraag omschreven woninginrichtingsartikelen van Derksen Woonideeën levert, gelet op het vorengaande, geen onaanvaardbare aantasting van het woon- en leef/werkklimaat van de naaste omwonenden of naastgelegen bedrijven op.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen