Trouwe klanten nemen met tegenzin afscheid van Marktplein Tubbergen

Iris en Tine Bekhuis van Marktplein Tubbergen
Iris en Tine Bekhuis van Marktplein Tubbergen
Foto: Redactie

Succesvol of niet, na ongeveer 10 maanden open te zijn geweest sloot gisteren Marktplein Tubbergen definitief haar deuren. Bij vele vaste (ver)kopers blijft een wrange smaak in de mond over, zo geven ze zonder uitzondering aan.

Morgen is de uiterlijke datum die de gemeente de beide eigenaren, Iris en Tine Bekhuis, heeft opgelegd. Dan moet het afgelopen zijn met de verkoop van kleine artikelen, iets wat volgens de geldende regels op deze bedrijfslocatie niet toegestaan is. De verschillende pogingen om de gemeente(raad) op andere gedachten te brengen, liepen op niets uit. Aangezien het Marktplein Tubbergen bestaat bij de gratie van het aan- en verkopen van alle soorten en maten artikelen, dus zowel kleine als grotere, hebben de zussen besloten het innovatieve concept te verkopen.

Een soort fysieke Marktplaats waar particulieren hun tweedehands spullen via een gehuurd plekje verkopen aan andere particulieren, het ging er bij lokale winkeliers en de gemeente niet in. Valse concurrentie en andere beschuldigingen kregen de dames Bekhuis om de oren geslingerd. “Het is toch raar dat men hier niet blij is met zoveel extra bezoekers? Iedere ander dorp zou er jaloers op zijn, maar hier maken ze je het leven zuur”, vertelt Gerard Bernds, die sinds 3 maanden spulletjes koopt en verkoopt bij Marktplein Tubbergen, openhartig. “Als men maar wil, kunnen de regels wel aangepast worden. Maar kennelijk is men bang voor dit soort nieuwe ontwikkelingen. Erg jammer hoor.”

‘Oldenzaal is zo lachende derde’

Het concept van Marktplein Tubbergen wordt nu voortgezet in Oldenzaal, maar dan zonder Iris en Tine Bekhuis. Tine gaat haar studie afmaken, Iris is op zoek naar een andere baan. Het bedrijfspand aan de Marconistraat, aan de rand van het Tubbergse industrieterrein, staat weer te koop en te huur. Bernds, opgegroeid in Manderveen, weet nog niet zeker of hij ook in Oldenzaal een plekje gaat huren. “Ik woon nu in Uelsen en kwam hier zeker 2 keer in de week. Even mij hoekje iets bijvullen en ook rondkijken wat er verder te koop is. Dit is goed te doen, je bent er zo. Maar naar Oldenzaal is een keer zover. Kan best zijn dat ik het ga proberen, maar de afstand is voor mij wel een probleem.”

Marktplein Tubbergen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen