‘De slavendrijvers zijn er niet meer welkom’

Foto: Redactie

Het echtpaar uit Tubbergen dat sinds half juli vastzit op verdenking van het 8 jaar lang uitbuiten van de verstandelijk beperkte Jeffrey, kan maar beter niet terugkeren naar hun stacaravan aan de Verdistraat. “Dat is ook niet in hun eigen belang”, stelt burgemeester Mervyn Stegers.

Stegers hoopt de 2 verdachten op hun gezond verstand te kunnen aanspreken, zo laat hij weten. Zodoende wil hij het echtpaar overtuigen om niet meer naar dezelfde buurt terug te keren. “Buren hebben aangegeven dat niet op prijs te stellen, dus dat lijkt me voldoende om tegen het de 2 echtelieden te zeggen ‘nee, dat is geen optie’. Overigens is dit nu nog niet aan de orde, want ze zitten nog vast en er is hen officieel nog niks ten laste gelegd”, weet Stegers. “Het voorarrest is met een maximale 90 dagen verlengd, waarna er een zitting moet plaatsvinden. Dan zal ook duidelijk worden, naar alle waarschijnlijkheid, waarvan ze precies verdacht worden. Dat is namelijk nog niet bekend.”

De gemeente is samen met andere instanties, als Woningstichting Tubbergen die als verhuurder van het woonwagenkamp optreedt, in gesprek om te bezien wat er mogelijk is op het moment dat het stel vrijgelaten wordt uit hun detentie. “Ooit komen ze weer vrij, dat is een feit. En als er een veroordeling volgt, is het maar de vraag hoe lang dit duurt. Dat is immers aan de rechter en niet aan ons”, benadrukt Stegers. “We wachten het af, maar blijven onze rol als toezichthouder natuurlijk zo goed mogelijk uitvoeren. Verder wil ik er niet op vooruitlopen, want dat is gewoon koffiedik kijken.”

Signalen gemist

De burgemeester betreurt het dat eerdere signalen over de overlast van het echtpaar niet goed genoeg zijn opgepakt. De buurt klaagde over de rommel op het erf. “Er is contact geweest, toen dachten we dat het over was. Daarna hebben we niet gecontroleerd óf het ook over was, maar we kregen gewoon geen signalen meer. Achteraf gezien begrijpelijk. De buurt voelde zich heel nadrukkelijk bedreigd en heeft daarom z’n mond gehouden.”

‘Slaaf Jeffrey’ zit inmiddels veilig in het westen van het land. De eerste zittingsdatum van de rechtszaak tegen het echtpaar is inmiddels gepland op 18 oktober.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen