Gemeentebelangen/VVD wenst pilot met domotica bij zorgvragers

Ans Detert Oude Weme - Oude Rengerink (GB/VVD)
Ans Detert Oude Weme - Oude Rengerink (GB/VVD)
Foto: Redactie

De gehele gemeente is ‘verglaasd’ en het komt er nu op aan wat hiermee gedaan wordt. Gemeentebelangen/VVD hoopt dat er een pilot komt voor domotica, ofwel elektronische toepassingen binnenshuis.

“Hoe mooi zou het zijn als een zorgvrager door een slim apparaat gemonitord wordt en dat de gegevens op gezette tijden naar een deskundige, zoals een arts, gestuurd worden? Of dat bijvoorbeeld een dementerende niet langer verdwaald doordat deze hulp krijgt van een soort robot die ‘m de weg wijst en in de gaten houdt. Dat kan allang en juist in de gemeente Tubbergen, met ons glasvezel overal, moeten hierin vooroplopen. Het mes snijdt hierbij aan beide kanten”, meent Ans Detert Oude Weme (Gemeentebelangen/VVD). Het raadslid ziet graag een project gestart waarbij iemand vanuit huis op elk moment van de dag, zijn/haar zorgvraag kan delen met dienstverleners. En ook in omgekeerde volgorde, dus dat die kunnen opnemen met de zorgbehoevende.

Subsidie

Als het aan Detert Oude Weme ligt, worden binnen de pilot alle mogelijkheden binnen domotica afgetast om het leven van thuiswonende burgers – in met name het buitengebied – zoveel mogelijk te vergemakkelijken en veraangenamen m.b.v. de digitale snelweg. Volgens wethouder Roy de Witte zou het maar zo eens zover kunnen komen, want de Twentse Zorgacademie heeft een subsidieaanvraag ingediend met een soortgelijke strekking en ligt deze ter beoordeling bij het college van burgemeester en wethouders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen