Bijna alle woningen voor (door)starters in Amaliahof verkocht

De nieuwbouwlocatie aan de Julianastraat/Wilhelminastraat in Tubbergen
De nieuwbouwlocatie aan de Julianastraat/Wilhelminastraat in Tubbergen
Foto: Redactie

Bouwen voor starters, doorstromers, jongeren en ouderen. Dat is het beleid van de gemeente Tubbergen. Alle inwoners moeten de mogelijkheid hebben om te wonen in de kern van hun keuze.

Om dit op een duurzame manier te realiseren is bewust én conform de door de gemeenteraad vastgestelde Woonvisie, gekozen voor het principe ‘inbreiding gaat voor uitbreiding’; het gebruik maken van bestaande locaties binnen de bebouwde kom. De gemeente Tubbergen kent al verscheidene inbreidingslocaties, waaronder de Amaliahof aan de Julianastraat. Voor deze locatie is gekozen voor de doelgroep die nog niet de middelen hebben voor een ruime twee-onder-een-kap of een vrijstaande woning.

Hoewel het principe van inbreiden (het opknappen van verpauperde terreinen en die weer bruikbaar maken) door bijna iedereen wordt omarmd, vinden omwonenden het soms lastig te accepteren dat er vlak voor, achter of naast hun woning gebouwd gaat worden. De meeste kavels waarbij het bij inbreidingslocaties omgaat, zijn niet in bezit van de gemeente. Het is voor college en raad dus afwachten welke plannen de projectontwikkelaar presenteert. Wel verlangt de gemeente van de projectontwikkelaar dat hij of zij de omwonenden zoveel mogelijk informeert en betrekt bij het maken van de plannen.

Planaanpassing

In het geval van de Amaliahof heeft overleg met de buurt geleid tot een aanpassing van het plan. In plaats van 8, staan er nu 6 huizen gepland die qua uiterlijk goed passen in het straatbeeld. Van deze 6 woningen zijn er 5 inmiddels al verkocht, waarvan 3 aan starters en 2 aan doorstarters. Hieruit blijkt dat er inderdaad behoefte is aan dit type woningen.

Nu de plannen vorm krijgen en het grootste deel van de woningen zijn verkocht, is er een bestemmingsplan ingediend bij de gemeente. Hierover wordt in de komende periode een besluit genomen. Wanneer het bestemmingsplan wordt aangenomen, kunnen de bouwers aan de slag met de voorbereidingen voor hun nieuwe onderkomen.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen