‘Verrijden boombakken kost evenementen handen vol geld’

Foto: Tubbergen Bruist

Op het Raadhuisplein in Tubbergen zullen binnen afzienbare tijd boombakken geplaatst worden om het plein zo een mooier aangezicht te geven. Deze bakken zullen verplaatsbaar worden, zodat ze bij een evenement niet in de weg hoeven te staan.

De raadsfractie van Gemeentebelangen/VVD is ter ore gekomen dat het verplaatsen van deze bakken een kostenpost oplevert van €2.500 voor een evenement. Ursula Bekhuis-Groothuis, fractievoorzitter en de kersverse lijsttrekker van de liberalen, heeft gisteravond – tijdens de raadscommissie Ruimte & Economie – gevraagd waarom dit zoveel geld moet kosten. “Reuring op het plein… dat is wat we met z’n allen willen, maar met dit soort maatregelen bereik je dat er niets georganiseerd gaat worden en er dus geen reuring komt.”

Om de verwarring niet nog groter te maken wil Bekhuis-Groothuis graag van de wethouder weten hoe het nu precies zit, want volgens haar moet een dergelijke verfraaiing van het Raadhuisplein de organisatoren van een evenement niet belemmeren om iets te organiseren.

Tubbergen Bruist

Volgens woordvoerder Rifka Schepers van Tubbergen Bruist klopt het niet dat evenementenorganisaties moeten betalen voor het verplaatsen van de bakken. “In de begroting is verplaatsing voor alle bestaande evenementen meegenomen. Die €2.500 is op jaarbasis voor alle evenementen, maar dat betaalt de gemeente en het wordt niet doorberekend.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen