D66 trekt zich terug uit de verkiezingsstrijd in Tubbergen

Erik Lievers (links) met Ben Gerrits, afdelingsvoorzitter van D66
Erik Lievers (links) met Ben Gerrits, afdelingsvoorzitter van D66
Foto: D66 Noordoost-Twente

D66 gaat uiteindelijk toch niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De eerder gekozen lijsttrekker Erik Lievers heeft zich teruggetrokken.

Door zijn nieuwe baan als senior consultant bij een adviesbureau in Utrecht ziet Lievers geen mogelijkheid meer om nog voldoende tijd vrij te maken om verder te bouwen aan een solide D66-afdeling in Tubbergen. Met het wegvallen van de ervaren Lievers hebben de D66-leden besloten om niet deel te nemen aan deze verkiezingen en in plaats daarvan de komende jaren te investeren in het verder uitbouwen en professionaliseren van de afdeling. “Het is jammer dat het enthousiasme dat is ontstaan nu niet kan worden omgezet in raadszetels, maar de basis is gelegd en ik heb er alle vertrouwen in dat we in de toekomst nog veel van D66 in Tubbergen gaan horen”, laat Lievers weten.

Afdelingsvoorzitter Ben Gerrits: “Dit is een grote teleurstelling voor zowel de leden als voor het bestuur en het was voor iedereen een moeilijk te nemen besluit. Door het wegvallen van Erik werd de basis echter te smal om nu deel te nemen. Ook als bestuur denken we dat het daarom beter is om eerst met deze groep verder te gaan bouwen zodat we er in 2022 met volle overtuiging kunnen staan.”

Politiek

Eerder maakte nieuweling Dorpen Centraal ook al bekend niet mee te zullen doen aan de komende verkiezingen. Daarmee blijft het aantal partijen vermoedelijk steken op 3: CDA, Gemeentebelangen/VVD en de PvdA.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen