Splinternieuw speeltoestel verfraait Tubbergse ‘sportboulevard’

Tubbergen Bruist zet zich in voor het verbeteren van de omgeving van de Sportlaan in het dorp, met als stip op de horizon een aantrekkelijke ‘sportboulevard’.

Het plaatsen van een splinternieuw sport- en speeltoestel draagt hieraan bij, zo vindt ook de gemeente Tubbergen. Daarom zorgden beide partijen er samen voor dat het grasveld langs de hardlooproute/wandelpad TVC’28-De Eeshof is voorzien van een nieuw toestel.

Het sport- en speeltoestel is een van de onderdelen waarmee de Sportlaan aantrekkelijker gemaakt moet worden. Eerder zijn ook de nieuwe fietsenstalling bij TVC’28 en de looppaden rondom de voetbalvelden aangepakt. In overleg met de jeugd uit Tubbergen en zorggroep Sint Maarten, gefaciliteerd door de gemeente, en met een subsidie van de provincie Overijssel, is het Tubbergen Bruist gelukt om het nieuwe toestel te plaatsen.

Voor jong en oud

“Wij hopen dat de jeugd van Tubbergen hier blij van wordt en dat de bewoners van de zorginstellingen er ook gezellig een praatje maken met de jeugd”, vertelt Boudewijn Koopman, betrokken bij Tubbergen Bruist, enthousiast. “Het toestel is een goed alternatief voor de verouderde skatebaan die onlangs is verwijderd, en geschikt voor een bredere doelgroep. Een bijkomend voordeel is ook dat op de plek van de voormalige skatebaan extra parkeerruimte ontstaat op korte loopafstand van het zwembad, de sporthal, TVC’28 en de aan de Sportlaan gelegen zorginstellingen. Kortom: een mooi voorbeeld van een win-win situatie.”

Ook kernwethouder Erik Volmerink en sportwethouder Hilde Berning zijn erg tevreden met het eindresultaat. “De plaatsing van een nieuw toestel is een van de actiepunten uit de kernagenda van Tubbergen”, geeft wethouder Volmerink aan. “Door mooie plekken te creëren waar onze inwoners elkaar kunnen ontmoeten, ontstaan eerder nieuwe initiatieven of vormen van burgerparticipatie.”

Daar sluit wethouder Berning zich bij aan: “Dankzij het speel- en sporttoestel is Tubbergen een sociale ontmoetingsplek voor jong en oud rijker en dragen we bij aan de leefbaarheid in onze gemeente. Daarnaast creëren we hiermee een aantrekkelijke plek voor de bewoners van de Eeshof om naartoe te wandelen. Zo bevorderen we ook vitaliteit en gezondheid.”

Coronatijd

Hoewel het toestel bijdraagt tot ontmoeting, geldt dit uiteraard vooral voor na de coronatijd. Zolang het virus nog niet onder controle is, is het verstandig om elkaar zo min mogelijk te ontmoeten en aan de maatregelen te houden. Kinderen kunnen al wel gebruik van het toestel, zo laat de gemeente weten. “Juist in coronatijd is het belangrijk om in de buitenlucht te zijn, te blijven bewegen en daarmee de weerstand te versterken.”

Dossier: Corona
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen