Noortje Haarman (23) nieuwe fractievoorzitter Gemeentebelangen/VVD

Noortje Haarman in de raadszaal van de gemeente Tubbergen
Foto: Mark Mensink

Noortje Haarman uit Fleringen is unaniem door de overige fractieleden verkozen tot kersverse voorzitter van Gemeentebelangen/VVD-fractie in de gemeenteraad.

Zij is hiermee een van de jongste fractievoorzitters in Twente. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 kwam de toen 20-jarige Haarman (nu 23) met voorkeursstemmen in de raad. “Op die leeftijd valt er nog een hele hoop te leren natuurlijk. Ik ben zelf actief als sportdocent op de basisscholen en nog steeds als trainer/coach bij voetbalvereniging TVC’28 in Tubbergen. Ik denk dat ik voor mensen goed benaderbaar ben en men mij makkelijk weet te vinden, zowel op straat als via social media.”

Ambities

Haarman weet nog niet of ze tijdens komende raadsverkiezingen, die in maart 2022 gepland staan, de lijst zal aanvoeren. “Geen flauw idee hoe de kieslijst eruit gaat zien, dat is aan ons bestuur en de kiescommissie.” Ze zegt zich nu vooral te richten op het voorzitterschap. “Ik heb niet per se iets waarvan ik zeg ‘die functie, dat wil ik bereiken’, maar ik heb me wel laten vertellen dat het tot nu toe erg goed gaat en ik krijg heel veel vertrouwen van mijn fractie. Dat is heel erg mooi en daarom wil ik ook graag de kansen aangrijpen die zich voordoen, zoals dit fractievoorzitterschap.”

Deze nieuwe uitdaging biedt ook weer nieuwe mogelijkheden, geeft Haarman aan. “Vanaf nu maak ik ook deel uit maak van de vergaderingen van het presidium, dus met de andere fractievoorzitters. Daarnaast kom ik misschien ook weer in nieuwe werkgroepen terecht en ik ben nog meer een aanspreekpunt voor de inwoners. Het is daarom vanaf nu nóg belangrijker om goed te communiceren met zowel mijn fractie als andere fractievoorzitters.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden