Annemijn Snijders uit Langeveen verkozen tot nieuwe kinderburgemeester

De kinderraad heeft zich vandaag gebogen over de vraag wie de nieuwe kinderburgemeester moet worden.

Na een goed overleg hebben zij hun keus gemaakt. De jonge raadsleden kiezen voor Annemijn Snijders (10) uit Langeveen. Op 19 april wordt zij geïnstalleerd als kinderburgemeester.

In totaal zijn vier kinderen uitgenodigd om zich voor te stellen en te vertellen waarom zij gereageerd hebben op de vacature van de kinderburgemeester. “Het waren leuke gesprekken en ze zouden allemaal geschikt zijn als kinderburgemeester”, vertelt burgemeester Wilmien Haverkamp enthousiast. “Afgelopen woensdag zijn vier kinderen op gesprek geweest tijdens de kinderraadsvergadering. Die gesprekken waren zeer indrukwekkend. Alle kandidaten hadden goed nagedacht waarom ze kinderburgemeester wilden worden. Ook heb ik de kinderraadsleden een groot compliment gegeven, want zij stelden hele goede vragen.” Na afloop van de gesprekken werd er gestemd en kozen de meeste kinderen voor Annemijn als nieuwe kinderburgemeester.

‘Met trots stellen wij voor’

Annemijn Snijders wist de kinderraad ervan te overtuigen dat zij een goede kinderburgemeester gaat zijn. Annemijn is 10 jaar, komt uit Langeveen en houdt van paardrijden en gitaar spelen. Ze werd gekozen omdat ze duidelijke antwoorden gaf op alle vragen. Ze kan goed luisteren en had goede ideeën. “Ik ben erg verrast en vind het heel erg leuk! Ik kijk er naar uit om de kinderraad te begeleiden”, vertelt Annemijn met een lach op haar gezicht.

Burgermeester Haverkamp kijkt uit naar de samenwerking met haar nieuwe collega. “Ik denk dat we een goede opvolger voor Mats Nijhuis hebben gevonden. Ik heb veel zin om samen met Annemijn aan de slag te gaan. Uiteraard wil ik Mats bedanken voor zijn gedrevenheid in zijn periode als Kinderburgemeester. Hij heeft zich altijd voor de volle 100 procent ingezet en deze functie geweldig vervult”, laat ze weten.

Installatie 19 april

Op dinsdagavond 19 april om 19.30 uur vindt de installatie van de nieuwe kinderburgemeester plaats in de Raadzaal van het gemeentehuis. Er wordt dan afscheid genomen van oud-kinderburgemeester Mats Nijhuis uit Geesteren. Familie, vrienden, klasgenootjes en iedereen die nieuwsgierig is naar de nieuwe
kinderburgemeester mag hierbij aanwezig zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen