Kinderraad bezoekt voedselbank voor gemeente Tubbergen

Foto: Gemeente Tubbergen

Afgelopen woensdag bezocht de kinderraad van de gemeente Tubbergen de voedselbank in Almelo.

De kinderen kregen een presentatie en een rondleiding. Zij willen met het bezoek aan de voedselbank leren over hoe zij mensen in armoede kunnen helpen. Want ook in gemeente Tubbergen zijn er kinderen die leven in armoede. De voedselbank helpt inwoners van Almelo en Tubbergen die financiële problemen hebben. Met ruim 90 vrijwilligers draagt de voedselbank een steentje bij met pakketten die de wekelijkse boodschappen aanvullen. Hierdoor kunnen deze inwoners toch zelfstandig leven.

Gerard aan de Stegge gaf een presentatie over de voedselbank en verzorgde de rondleiding: “We kunnen mensen in financiële nood helpen, dankzij de giften en de vrijwillige inzet van onze medewerkers. De voedselbank kan zo net het verschil maken of iemand financieel rond kan komen of niet. Armoede is en blijft een onderbelicht thema in onze samenleving. Maar het is echt de dagelijkse werkelijkheid van best veel mensen. Het is mooi dat de kinderraad hier aandacht voor heeft.”

Het bezoek aan de voedselbank was leerzaam en maakte indruk op de kinderraad. “De grote koeling en de hoeveelheid spullen maakten veel indruk. Maar ook dat alles door vrijwilligers gedaan wordt is heel bijzonder. Ook vinden wij het mooi om te horen dat er wat gedaan wordt voor de mensen uit Oekraïne die nu in Nederland zijn”, vertelden de kinderen.

Armoedebeleid

Ook voor wethouder Hilde Berning was het werkbezoek heel zinvol: “Gemeente Tubbergen vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft. Hoeveel geld iemand heeft, is heel bepalend. Wij willen hulp en regelingen bieden die zo goed mogelijk passen bij de behoeften van inwoners. Een bezoek aan de voedselbank geeft een goed beeld van hoe het werkt in de praktijk.”

Gemeente Tubbergen werkt aan een actualisatie van hun armoedebeleid. De inzet en ervaringen van de kinderraad rondom dit onderwerp sluiten hier goed bij aan. Wethouder Berning: “De gemeente Tubbergen vindt niet alleen de mening van volwassen inwoners belangrijk, maar zeker ook die van de jeugd. Zij hebben vaak hun eigen kijk op belangrijke thema´s, zoals armoede. Bovendien zijn zij onze toekomst. Daarom zijn wij blij met het advies van de kinderraad. Zij brengen nieuwe en verfrissende ideeën en standpunten. Deze helpen ons om onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen.”

Meer weten?

Meer weten over de kinderraad? Kijk op www.tubbergen.nl/kinderburgemeester-en-kinderraad.

Reacties

Cookieinstellingen