Afvallen is leren matigen, ofwel eten met beleid en dat voor gevorderden

Ineke Kooiker geeft uitleg over (on)gezonde voedingsstoffen
Ineke Kooiker geeft uitleg over (on)gezonde voedingsstoffen
Foto: Redactie

Het komt de deelnemers van Project Fit niet aanwaaien, er wordt behoorlijk afgezien en het zit ook weleens flink tegen. Toch zijn de eerste successen geboekt en staan ze er allemaal nog positief in. Met behulp van de coaches, op gebied van voeding en lifestyle alsmede het sportieve vlak, gaan ze hun doelen vast halen.

Ieder pondje gaat door het mondje, wordt weleens gezegd. “Maar dat klopt ook helemaal”, beaamt voedingsdeskundige Ineke Kooiker van VoedGoed. “Dat weet ik maar al te goed, want ik had eerder – voornamelijk door slechte eetgewoontes – diabetes opgelopen. Toen ik me daar eenmaal van bewust was en anders ging koken en eten, paste zich mijn lichaam daaraan aan en inmiddels kan ik zeggen dat ik die beruchte welvaartsziekte overwonnen heb. Met vallen en opstaan, dat wel. En met behulp van mijn man en kinderen natuurlijk. Die steun van je directe omgeving heb je gewoon nodig.”

Ineke nam de deelnemers van Project Fit 2016 onlangs mee naar een supermarkt om hen te laten zien wat ‘goed’ en ‘fout’ is. Ze werden hierbij o.m. bijgeschoold over de verschillen in voedingsstoffen, hoe fabrikanten de hoeveelheid suikers maskeren en kregen dieettips over gezonde varianten van b.v. sausjes en andere lekkernijen die op een feestje niet zouden misstaan.

Via de voedingsdeskundige krijgen de afvallers ook korting bij verschillende winkeliers, zoals o.a. de Zuivelhoeve en Groentehal Oosterik in Tubbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen