“Mijn streven blijft hetzelfde, fit worden en vooral fit blijven!”

Foto: Erik Krukkert

Erik Krukkert is nu een dikke 3 maanden bezig met Project Fit 2016 en heeft naar eigen zeggen nog geen enkel moment spijt gehad van zijn deelname eraan. Met inmiddels een stuk minder kilo’s en een gezondere levensstijl, zit ‘ie veel beter in zijn vel. Toch worstelt hij met de bijbehorende discipline.

“Wetende waarop te letten, moet ik wel bekennen dat nu mijn vriendin en dochter de afgelopen 2 weken vakantie hebben gehad, de juiste spirit soms ver te zoeken was. Ik ben tweemaal naar De Pan geweest, één keer naar de Griek, de plaatselijke pizzeria bezocht. De barbecue thuis en dit alles dan uitgesmeerd over die 2 weken kan natuurlijk niet goed zijn en vooral ook niet de bedoeling zijn!”, legt Erik haast verontschuldigend uit. “Was ik voor deze 2 weken toch al wel mooi zo rond de 10 kilo kwijtgeraakt door een gezondere levensstijl, onder andere door een keer in de week bij Bewust Bewegen vol aan de bak te gaan onder zeer bekwame begeleiding (Vincent Pieterson) en met de bruikbare tips van de voedingsdeskundige (Ineke Kooiker).”

De mentale kant is het misschien nog wel de grootste strijd, zo geeft Erik eerlijk toe. “Ik drink nu veel meer water en let telkens goed op de hoeveelheden in te mogen nemen suikers en calorieën, alleen heb ik dit dan de afgelopen twee weken iets minder gedaan. Ook om te zien wat dit met me zou doen. En dan probeer je er wel van te genieten, maar overheerst er op een gegeven moment toch de gedachte of je er nou zo blij mee bent. Dan baal je er toch ook wel weer van, want het is dan wel een feit; je hebt je immers laten gaan wat weer negatieve invloeden heeft op je lichaam en geest.”

En met een blij gemoed zegt Erik: “Maar de vakantie is voorbij en we zijn weer op het juiste spoor beland. Vandaag eventjes een grote kan met water en citroensap wegwerken, morgen op tijd beginnen met werken om vervolgens morgenmiddag eens flink met de mountainbike in de weer te kunnen zijn en eens flink wat calorieën te gaan verbranden. Mijn streven blijft hetzelfde, fit worden en vooral fit blijven!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen