“Wat een toppers zijn het, stuk voor stuk!”

Vincent Pieterson geeft instructies aan Erik Krukkert, deelnemer Project Fit 2016
Vincent Pieterson geeft instructies aan Erik Krukkert, deelnemer Project Fit 2016
Foto: Redactie

Bijna 2 weken achtereen was hij ziek, zwak en misselijk van – waarschijnlijk – een griepje. Toch heeft Erik Krukkert in zo’n 6 weken tijd al 8 kilo overgewicht verloren. Daarmee zit hij nu al bijna op de helft van zijn streven in 6 maanden tijd.

Het toont de wilskracht van de individuele deelnemers én het algehele succes van Project Fit aan, laat sportinstructeur Vincent Pieterson weten. “Wat een toppers zijn het, stuk voor stuk! Ik ben echt heel blij met hoe iedereen het oppakt, voor zich en als complete groep. Want ze slepen elkaar er als het ware doorheen als het even tegenzit, als iemand door omstandigheden wat minder gemotiveerd raakt.”

‘Feestje met Vincent’

Met de motivatie van Erik zit het nog goed, al valt het hem soms zwaar om zijn (voorheen) vaste patroon te doorbreken. “Elke dag begin ik ’s morgens met een uitgeperste limoen in lauw/warm water. Dat bevalt me goed, de 2,5 tot 3 liter water per dag te moeten drinken is iets minder. At ik voorheen 3 grote borden, zijn dat er nu nog altijd 2 en dat moet er eigenlijk gewoon maar 1 zijn. En in de weekenden weet ik me niet altijd  even goed te beheersen”, geeft Erik eerlijk toe. “Toch eet ik nu al wel veel gezonder dan voorheen en beweeg ik ook al wel meer dan dat ik tijden had gedaan. ’s Woensdagsavonds sporten onder begeleiding van Vincent van Bewust Bewegen is een feestje, erg prettig om te doen en die motiveert je ook wel om gefocust te blijven.”

Na 2 jaartjes niets of nauwelijks te hebben gefietst, pakt Erik zijn mountainbike weer bij het stuur. “Ook dit moet me weer een boost geven om zo mijn einddoel te kunnen halen, namelijk 17 kilo afvallen! De tips van voedingsdeskundige Ineke Kooiker helpen me prima om me in een rap tempo fitter te gaan voelen en ze laat je precies weten waar je op moet gaan letten. Zal in de maand maart eens flink gaan knallen, want 1,5 á 2 kg per week moet te doen zijn en daar ga ik voor.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen