‘Volgend jaar er vol gas weer tegenaan’

Dit jaar is de droom dan wel niet helemaal uitgekomen, de volgende editie van Jumping Schröder Tubbergen gaat “echt helemaal fantastisch worden”. Dat beloofde Tom Brinkman, die samen met Jesper Romp en de familie Schröder de organisatie van het gloednieuwe hippische evenement vormt, vanmiddag tijdens de ‘bedank-dag’ voor sponsoren, standhouders, vrijwilligers en andere genodigden.Met veel enthousiasme heeft de familie Schröder en haar medewerkers afgelopen voorjaar gewerkt aan de totstandkoming van de eerste editie van Jumping Schröder Tubbergen. Geholpen door een grote groep vrijwilligers kwam een programma van nationaal niveau tot stand. “Dat is prima gelukt. Alles verliep ook perfect. Totdat de regen zich als grote spelbreker aankondigde. De voortdurende regen maakte het ons onmogelijk het programma voort te zetten”, bracht stichting-voorzitter Gerrit Hendriksen in herinnering voor de aanwezigen. “Het wedstrijdterrein stond blank. Het risico voor ruiter en paard was te groot. Ernstige blessures zouden wellicht het gevolg zijn. Helaas hebben we moeten besluiten de wedstrijden te beëindigen. Toch hebben in 2 dagen tijd enkele honderden combinaties gesprongen. De conclusie moet zijn ‘jammer, maar helaas’.”

Hendriksen refereerde vervolgens aan de toekomstplannen. “Organisatorisch hadden we de zaakjes prima voor elkaar. We beschikten over een perfect draaiboek en we kregen veel aanmoedigingen om voor de toekomst door te gaan. Ook van de gemeente Tubbergen hebben we alle medewerking gekregen. Tubbergen toont zich een ware paardensport-gemeente. Maar wat wil je ook als je op de verwijsborden in het dorp een paard met ruiter afgebeeld ziet. Mij is verteld dat Gerco de ruiter is. Ook de sponsoren en standhouders hebben zich heel positief opgesteld. Van velen kregen we al de toezegging dat ze ook in 2015 van de partij zullen zijn. Velen gaven ons morele steun om door te gaan. Alles overziende voelt het bestuur zich zeer gesterkt door de vele reacties. We hebben dan ook al besloten in 2015 door te gaan. We kiezen zeer waarschijnlijk voor dezelfde week in mei. En we gaan uit van droog weer.”

l86l5wxpduetrsheqcv0egsu8

De ‘bedank-dag’ was ronduit een succes te noemen. De vele belangstellenden kregen een clinic voorgeschoteld waarbij 3 ruiters (Gerco Schröder, Tom Brinkman en een Amerikaanse klant van de BWG Stables) te paard ‘rijles’ kregen van de tweelingbroers Ben en Wim. Vervolgens kregen de aanwezigen de mogelijkheid om Glock’s London, het duurste springpaard ter wereld, onder het zadel te zien. Na een korte pauze werden de stallen opgezocht voor een interessante bezichtiging, wederom met begeleidende uitleg van de dagelijkse bezigheden op het bedrijf door de gebroeders Schröder.

mprkwqizanh83ahao585lavbb

De foto’s zijn beschikbaar gesteld door KIEK4FUN.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen