In memoriam van TVC’28 over Johan Voss

Johan Voss (midden, met blauwe jas) tussen andere vrijwilligers van TVC'28
Johan Voss (midden, met blauwe jas) tussen andere vrijwilligers van TVC'28
Foto: TVC'28

Het algemeen bestuur van TVC’28 uit Tubbergen staat stil bij het overlijden van Johan Voss.

“Op vrijdag 29 april jongstleden bereikte ons het droevige bericht dat Johan Voss in de vroege ochtend op 60 jarige leeftijd als gevolg van een ongeneselijke ziekte was overleden. Een clubicoon is daarmee van ons heengegaan!”

“Bij TVC’28 kende iedereen Johan en Johan kende iedereen. Johan was bijna 30 jaar lid van onze vereniging en startte binnen TVC’28 als leider bij de jeugd. Na een tijdje was er binnen de club behoefte aan – zoals we dat destijds noemden – een terreinknecht. Johan nam deze taak op zich en stortte zich vol overgave en toewijding op deze klus. Wat hebben we als TVC’28 hier jarenlang de vruchten van geplukt.”

“Johan zorgde ervoor dat velen het hun geliefde spelletje zonder zorgen konden spelen. Hij trok de lijnen op de velden, maakte de kleedaccommodatie schoon, zorgde dat het veld er pico bello bij lag en borstelde ook de kunstgrasmat. Daarnaast verzorgde hij in de rust van de wedstrijden de thee voor spelers en scheidsrechters en verrichtte tal van andere klussen.”

“Johan was een ‘manusje-van-alles’ en hij deed dit op een zodanige wijze dat menig bezoekende club jaloers was op hoe prachtig het er bij TVC’28 allemaal bij lag. Vaak werden we hier als club mee gecomplimenteerd en dat was met name de verdienste van Johan en de laatste jaren ook van zijn vrouw José.”

“Voor ons was het zo vanzelfsprekend dat we het soms niet eens meer in de gaten hadden. Johan was bijna dag en nacht op ons complex te vinden. Hoewel het vrijwilligerswerk was, beschouwde Johan de werkzaamheden als zijn werk. Als je dan ook de jongere jeugd vroeg wie de voorzitter van TVC’28 was, dan werd er steevast geantwoord dat Johan Voss dat was.”

“Er was eigenlijk maar één moment waarop hij niet bij TVC’28 te vinden was en dat waren de thuiswedstrijden van zijn tweede liefde, Heracles Almelo. Daar werd nagenoeg alles voor opzijgezet. Markant in de herinnering staan ook de vragen die hij steevast stelde op de algemene ledenvergadering. Vragen die getuigden van het feit dat hij hart en ziel aan onze vereniging had verpand.”

“Onlangs openbaarde zich bij Johan een ziekte waarvan hij niet kon genezen. In slechts korte tijd nam zijn kracht af en was hij aan zijn bed gekluisterd. Zijn grote wens was dat hij nog een keer naar TVC’28 wilde. Dit was hem helaas niet meer gegeven. Het einde kwam voor iedereen dan ook nog zeer onverwacht. We verliezen in Johan een clubicoon die niet weg te denken is binnen TVC’28. Johan was in zijn doen en laten bijzonder gewoon; geen poespas en daardoor gewoon bijzonder.”

“We zullen echter verder moeten zonder Johan’s aanwezigheid en inzet en zullen hem ontzettend gaan missen. We zijn Johan heel veel dank verschuldigd voor zijn trouwe inzet en betrokkenheid. Wij wensen zijn naaste familie ontzettend veel kracht en sterkte toe om dit zware verlies te dragen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen