TVC’28 neemt waardig afscheid van overleden terreinknecht

Jong en oud, nog actief voetballend of met de schoenen al enige tijd in de wilgen, iedereen met een blauw-wit hart was vanmiddag naar het sportcomplex van TVC’28 in Tubbergen gekomen om daar de afgelopen vrijdag overleden Johan Voss een laatste eer te bewijzen.

Tubbergen staat, net als de aanliggende kernen, bekend als een echt voetbaldorp. Welhaast ieder klein jongetje – en tegenwoordig ook steeds meer meisjes – dat er geboren wordt, gaat zonder twijfel aan de hand van mama of papa mee naar de groene vlaktes van de lokale voetbaltrots om daar begroet te worden door dé Johan. Dat was althans tot voor kort het geval, ongeveer 30 jaar lang, totdat Johan Voss zo ziek werd dat hij niet meer zijn geliefde clubje kon bezoeken. Vandaag, in de rouwauto en met zijn directe familie in het gevolg, kreeg hij postuum alsnog een ereronde over het hoofdveld.

“Het is tekenend voor Johan’s verdiensten bij TVC’28 dat er vandaag zoveel mensen zijn gekomen naar dit afscheid. Met hem verliezen we iemand die zo bijzonder veel voor de club heeft gedaan dat het bijna niet in woorden onder te brengen is”, sprak voorzitter Hans Hofsté. Gezien de vele aanwezigen een boodschap die zeer breed gedragen wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen