Eric ten Cate prolongeert titel op Schröder Masterclass

De 28-jarige Eric ten Cate uit Geesteren heeft vanavond de Schröder Masterclass op zijn naam geschreven, net als vorig jaar. De springruiter die morgen zijn verjaardag viert, was de overige 7 finalisten te snel af in de barrage.

In totaal kwamen 16 combinaties in actie op het Raadhuisplein in Tubbergen. De verrichtingen werden gadegeslagen door ruim 2.000 toeschouwers. Het was daarmee gelijk één van de succesnummers tijdens de pony- en paardenevenementen die deze week in het dorp worden gehouden.

In de slotronde versloeg Ten Cate als 4e deelnemer de overgebleven combinaties in 29.68 seconden. Dat deed hij op de rug van de 10-jarige schimmelhengst Mr Blue. Bas van der Aa uit Albergen was de nummer 2 met zijn vosruin Goldfire na 0,1 seconde langzamer over de finish te komen dan de nummer 1, terwijl publiekslieveling Ben Schröder met zijn fraai springende ruin Complimento enkele balkjes eraf tikte. Peter Olthof uit Langeveen werd 3e met Esminka, een schimmelmerrie van Clinton/Berlin.

Gerco Schröder

Grote ontbrekende deelnemer was wel de mede-naamgever en -organisator van dit bijzonder concours hippique, Gerco Schröder uit Tubbergen. Die is op dit moment op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij overigens als reserveruiter vermoedelijk niet in actie zal komen tijdens het landentoernooi.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen