Tranen van geluk bij ouders van Martine Smeets

Foto: Clemens Brughuis Fotografie

De ouders van handbalster Martine Smeets mogen nog t/m zondag bij hun dochter in Rio blijven. Het zorgde voor tranen en een grote glimlach van geluk.

Ans en Rento Smeets uit Geesteren wonnen een reis naar de Olympische Spelen in Rio. Vanwege de hoge reiskosten zouden ze thuis moeten blijven om van daaruit de wedstrijden te volgen. Maar afgelopen weekend wonnen ze ineens een Facebook-actie van het bedrijf ATPI Sport Events: een reis van enkele dagen naar Rio met inbegrip van het bijwonen van de kwartfinale. Inmiddels is hen verteld dat ze ook de halve finale én de medaillewedstrijd mogen bijwonen.

Overal bijzijn

Al jaren rijden ze overal naartoe voor wedstrijden, vragen geregeld vrij van werk en slapen soms nachten niet. “Het is gek om te zeggen, maar we hebben ervoor gezorgd dat ze alle kansen heeft kunnen grijpen. Daar is zij heel dankbaar voor.”

Niet te geloven

De familie kon het bijna niet geloven. “Nu we in Rio zijn, daalt het eindelijk in. In Nederland moesten we na het telefoontje van alles regelen. We hebben vrij kunnen krijgen van werk en een (nood)paspoort aangevraagd. Toen we de wedstrijden met alle vrienden en familie in het Martine Smeets Fanhouse in Geesteren, het dorp waar we wonen, keken was het al bijzonder. Maar nu we in Rio zijn is het helemaal fantastisch. Dit is een megaprijs.”

Knuffelen na de wedstrijd

“In de familie app hebben we van tevoren tegen Martine gezegd dat we kwamen. Als het een verrassing was, dan verliest ze misschien haar focus. We zaten in het stadion met ons Martine Smeets fanshirt én een oranje hoed. De handbaldames stonden vandaag hun vrouwtje en wonnen van Brazilië. Toen we elkaar na de wedstrijd zagen hebben we geknuffeld, het was een emotioneel moment. Voor haar is het heel belangrijk dat we erbij zijn en dat alles goed geregeld is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen