Reutum 1 wint knap van Juventa

Voor het eerste elftal van VV Reutum stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Juventa uit Wierden op het programma.

Ten opzichte van vorige week deed Rob Veelers niet mee wegens een blessure en Maurice Kuipers was niet beschikbaar. Maddi van der Aa en Ramon Eerdman mochten daarom vandaag in de basis starten. Om 14.00 uur werd er onder zonnige omstandigheden afgetrapt.

Het mooie weer van de afgelopen weken heeft er voor gezorgd dat het grasveld erg droog en hobbelig is geworden. Dit zag je gedurende de hele wedstrijd terug in het spel van beide teams. Veelal werd de lange bal gehanteerd en men was minder op zoek naar de voetballende oplossing. Reutum profiteerde hier in de beginfase het meest van. Na een kwartier spelen speelde een verdediger van Juventa de bal terug op de eigen keeper. Deze bal had te weinig vaart en Hans Brunninkhuis wist de bal op te pikken. Hij omspeelde de keeper en schoot makkelijk binnen. Enkele minuten later was Wout Slaghekke dichtbij de 2-0. Een vrije bal belandde bij de tweede paal en Wout kon de bal vrij inkoppen. Helaas voor Reutum kopte hij over. Juventa zette hier de eerste helft weinig tegenover. Enkele keren probeerde men het van afstand maar dit zorgde niet voor gevaar.

De tweede helft zette Juventa meer druk op de helft van Reutum. Waar Reutum de eerste helft profiteerde van een foutje aan de kant van Juventa was het Juventa dat vlak na rust bijna op gelijke hoogte kwam. Een bal belandde tussen de verdediging van Reutum en keeper Kevin Tulk. De aanvaller van Juventa was sneller bij de bal en kon afwerken, echter schoot hij recht in de handen van Kevin en Reutum kwam hier goed weg. Even later kreeg Juventa opnieuw een grote kans. Een steekpass belandde bij Rick Olde Olthof en hij omspeelde keeper Kevin Tulk. Hij leek de bal binnen te tikken maar Roel Mensink wist net op tijd redding te brengen en schoot de bal over de achterlijn. Reutum wist niet heel makkelijk de bal in de ploeg te houden en probeerde er via counters uit te komen. Ver in de tweede helft was Juventa opnieuw dicht bij een treffer. Een poging van Juventa werd echter knap van de lijn gekopt door Wout Slaghekke. Hierna probeerde Juventa het nog via enkele afstandsschoten maar gevaarlijk werd het niet meer voor het doel van Reutum. De wedstrijd eindigde in een knappe 1-0 overwinning voor Reutum. Deze middag werd niet het beste voetbal op de mat gelegd maar er werd als collectief gevochten voor de drie punten, waarbij niemand verzaakte.
Op tweede paasdag speelt Reutum een uitwedstrijd bij SC Enschede, de nummer drie op de ranglijst. Op sportpark Het Diekman wordt er om 14.00 uur afgetrapt. We hopen dat er dan ook weer een grote groep supporters de ploeg komt aanmoedigen.