Kampioenschap voor Jolly Jumpers U16-2

Foto: Jolly Jumpers

Een spannend eind van de competitie, want wie zou er kampioen gaan worden? Al het gehele seizoen zijn Jolly Jumpers U16-2 en de evenknieën bij Peatminers uit Vriezenveen aan elkaar gewaagd.

Beide de teams wonnen alle wedstrijden, behalve tegen elkaar. De eerste onderlinge wedstrijd werd gewonnen door Jolly Jumpers met 6 punten verschil. De tweede wedstrijd wordt gewonnen door Peatminers met 2 punten verschil. En wanneer beide teams alle wedstrijden winnen, dan telt het onderlinge resultaat nog. Dit betekent dat Jolly Jumpers kampioen is geworden.

Het basketbalteam uit Tubbergen had maar 1 doel voor ogen: alle wedstrijden winnen en kampioen worden. Afgelopen zaterdag was het zover, de laatste wedstrijd stond op het programma. De meiden begonnen scherp tegen Landstede Basketbal (de nummer 9 in de competitie) en van zenuwen lijkt geen sprake. Ze waren mooi op dreef en bijna alles lukte; van toffe aanvallen tot mooie schoten. Met een volle tribune kwam het kampioenschap steeds dichterbij.

Ook de tweede helft verliep soepel. Alle meiden konden speelminuten maken en iedereen wist een score achter de naam te noteren. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 100-39. De meiden zijn naderhand gehuldigd met een medaille, bloemen en een gaaf shirt. Het feestje werd verder gevierd in het sportcafé.

Reacties