Reutum 1 is de gelukkigste na een slechte wedstrijd

Vandaag stond voor het eerste elftal van VV Reutum de uitwedstrijd bij SC Enschede op het programma. Rob Veelers was weer hersteld van zijn blessure en begon in de basis. Dit ging wel ten koste van Ramon Eerdman.

In het begin van de wedstrijd had de thuisploeg het betere van het spel en zij lieten een goed positiespel zien. Reutum 1 was de mindere in de persoonlijke duels en bij balbezit werd de bal snel weer verspeeld aan de tegenstander. Ondanks het overwicht van SC Enschede werd er nauwelijks gevaar gesticht voor het doel van de bezoekers.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Reutum 1 meer grip op het spel van de Enschedeƫrs. De enige kans voor Reutummers in de eerste helft was voor Jord van der Aa, maar zijn poging ging naast. Met een 0-0 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

De tweede helft duurde het ook lang voordat de wedstrijd ontbrande. Na een uur spelen was het SC Enschede dat voor het eerste gevaar zorgde. Van der Molen kwam van links naar binnen en schoot tegen de paal.

Enkele minuten later was Reutum dichtbij een treffer. Uit een cornerbal kopte Wout Mensink echter tegen de lat. Gedurende de tweede helft liet Reutum opnieuw niet overtuigend veldspel zien maar nu werden wel meer duels gewonnen. Ook stond het verdedigend erg goed en werd er nauwelijks wat weggegeven.

Zo’n 10 minuten voor tijd kwam Reutum 1 uit het niets op voorsprong. Uit een corner van Mark Morskieft wist Jord van der Aa mooi binnen te koppen. Zo eindigde de wedstrijd in een erg gelukkige 0-1 overwinning voor Reutum.

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen Victoria’28 op het programma. In Enschede wordt er om 14.00 uur afgetrapt.