Jolly Jumpers 1 wint eerste halve finale

Gisteren stond de eerste halve finalewedstrijd gepland voor het hoogste damesteam van Jolly Jumpers. Ze werden in Rijswijk ontvangen om een, vooraf ingecalculeerde, zware pot tegen de dames van Lokomotief te gaan spelen.

Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd. Jolly jumpers kreeg open kansen en benutte deze ook. Die gaven ze echter ook weer te vaak weg aan de andere kant. De finesse ontbrak in de defence en daar maakte Lokomotief goed gebruik van. Ze konden de basket goed vinden wat resulteerde in een 25-17 achterstand voor Jolly Jumpers 1.

De boodschap was focus op de defence en dan komt de aanval wel. Dit pakte goed uit in het tweede kwart. Lokomotief kon de basket minder makkelijk vinden en de ballen begonnen te vallen voor Jolly Jumpers. Dit kwartje wisten de Tubbergse dames naar zich toe te trekken, waardoor de achterstand iets minder werd.

De rust werd ingegaan met 37-35. In de kleedkamer werd de tactiek nogmaals besproken en de wilskracht nog meer getriggerd.

Het derde kwart werd begonnen met een press. Jolly Jumpers bracht zowel in als naast het veld veel energie in de wedstrijd. Lokomotief had hier korte tijd geen antwoord op. Ze begonnen echter terug te vechten en de score liep gelijk op. Jolly Jumpers kreeg wel meer vat op de wedstrijd. Er werden een stuk minder schoten door Lokomotief genomen. Het kwart eindigde met 53-52 (16-17).

Het geloof was er weer bij Jolly Jumpers 1. Deze wedstrijd kon omgebogen worden. Met hoog tempo, een ijzersterke defence en karakter werd er het vierde kwart gespeeld. Dit hield Lokomotief 5 minuten van het scoren af en het gaf de dames van Jolly Jumpers dé mogelijkheid om uit te lopen. Lokomotief kreeg niet meer de kans om het om te buigen en zagen de wedstrijd uit hun handen glippen. Lokomotief heeft een goede en slimme wedstrijd gespeeld, maar kwam net te kort.

De wedstrijd eindigde met een prachtig blok van Anke, gevolgd door een open lay-up. Jolly jumpers 1 sloot de wedstrijd af met een score van 63-72 winst. Een hele fijne stand (9 punten verschil) om de volgende wedstrijd in eigen hal in te gaan. Deze wordt zaterdag 29 april om 18.45 uur gespeeld in de Verdegaalhal in Tubbergen.