Rechtstreekse handhaving van Reutum 1 in gevaar na verliespot

Vandaag stond voor het eerste elftal van VV Reutum de uitwedstrijd tegen Victoria’28 op programma. Maurice Kuipers was weer beschikbaar en hij stond op de plek van de afwezige Maddi van der Aa.

Om 14.00 uur werd er in Enschede afgetrapt. Reutum 1 kwam in de tweede minuut al bijna op voorsprong. Er werd een overtreding begaan op Casper Kuipers en de toegekende vrije trap werd door Jord van der Aa tegen de paal geschoten.

Hierna had Victoria’28 het overwicht en vonden zij met goed positiespel vaak de vrije man op het middenveld. Na een kwartier spelen kregen ook zij hun eerste grote kans. Via balverlies op het middenveld kon Kevin Tulk redding brengen op een schot en in de rebound stond Kevin opnieuw een doelpunt in de weg.

Ondanks het veldoverwicht van Victoria’28 creĆ«erde ook Reutum 1 zo nu en dan voor gevaar voor het doel van de thuisploeg. De grootste kans was voor Rick Blokhuis nadat een afgeslagen voorzet van Wout Slaghekke voor zijn voeten kwam. Maar zijn schot ging naast. Na ruim een halfuur spelen kwam Victoria op voorsprong. Balverlies op het middenveld van Reutum 1 werd afgestraft door Victoria. Enkele minuten later was het al 2-0.

Een aanval van Reutum 1 stokte en in de tegenaanval sloeg Victoria’28 toe, waarbij wel opgemerkt dient te worden dat er een luchtje van buitenspel aan hing. Hans Brunninkhuis probeerde voor rust nog de aansluitingstreffer te maken, maar zijn poging werd gepakt door de keeper.

De tweede helft kwam Reutum 1 beter in de wedstrijd, mede doordat Victoria de teugels liet vieren. Na ruim een uur spelen werd Jord van der Aa opnieuw gevaarlijk vanuit een vrije trap maar de keeper plukte de bal mooi uit de bovenhoek. Uit een daaropvolgende corner wist de keeper weer redding te brengen op een poging van Jord.

Even later kon Mark Morskieft met de bal op het doel af van de EnschedeĆ«rs. Hij wilde de bal afleggen op Hans maar door een slordige pass kwam de bal in de voeten van Victoria. Vlak voor tijd kreeg Victoria’28 nog een goede kans, maar deze belandde via Kevin net naast. De wedstrijd eindigde in een terechte 2-0 nederlaag.

Volgende week staat de uiterst belangrijke wedstrijd tegen WVV uit Hengevelde op het programma.