MVV 1 wint van Robur et Velocitas

Gisteren stond voor het eerste elftal van MVV’29 de uitwedstrijd tegen Robur et Velocitas op het programma.

Op het mooie complex in Apeldoorn werd er om 14:30 uur voor de eerste keer gefloten. In de beginfase had MVV 1 het moeilijk met het goede combinatievoetbal van de rood-witten. De zwart-witten konden in de eerste helft geen vuist maken. De Apeldoorners hadden de hele eerste helft het betere van het spel en met een combinatie door het centrum kwam Robur et Velocitas op een terechte 1-0 voorsprong. Verder dan een kopbal op de lat van Ramon Lesker kwamen de Harbrinkhoekers niet in de eerste 45 minuten.

In de tweede helft was het spelbeeld anders. MVV 1 knokte zich beter in de wedstrijd en na een klein uur spelen schoot Roy Huls goed binnen na een steekbal van Milan Weiss: 1-1.

MVV 1 wilde meer en die inzet werd beloond. In de 80e minuut werd er uit een snelle uitval de winnende treffer gescoord: 1-2. Nick Ketting Olivier kwam goed door over de linkerkant van het veld en trok de bal voor op de prima ingevallen Wouter Sand.

De zwart-witten speelden de wedstrijd vakkundig uit. Keeper Giel Groothuis werd niet meer getest. Na 92 minuten floot de scheidsrechter voor het laatst deze middag en zo kan de ploeg uit Harbrinkhoek 3 belangrijke punten bijschrijven.

Met nog 3 wedstrijden op het programma is het nog ongekend spannend onderin de 2e klasse J. Aanstaande zondag komt SDC’12 uit Denekamp naar het Frielinkpark. De Denekampers kennen een goed seizoen en bezetten momenteel de derde plek. Aanvang is om 14.00 uur.