Vasse 1 geeft niet thuis in De Lutte

Op deze zondag stond wederom een uitwedstrijd op het programma voor het eerste elftal van SV Vasse en wel tegen De Lutte.

Vanwege lange blessures moest trainer/coach Mark Bolink wederom met een gehavend elftal starten en daar kwamen ook nog 2 schorsingen bij voor Daan Haarhuis en Jordy Blankenvoort. De enige wijziging ten opzichte van vorige week was dat Tom Wiefferink en Rick Haarhuis vandaag hun plek innamen. Op de bank zat Lex Lansink, Sam en Ruud Haarhuis en Loet Hannink.

De blauw-witten van De Lutte begonnen fel aan de wedstrijd. Vasse 1 won de tweede bal niet en daardoor was de eerste kans dan ook voor de Lutte. Vasse voetbalde vandaag totaal niet en loerde vooral op de lange bal maar met de harde wind waren alle ballen voor de goalie van de Lutte. Na 23 minuten een prima afstandsschot van De Lutte, maar doelman Bolscher pareerde vakkundig.

Na 35 minuten kwam Vasse 1 iets beter in het spel en was er dé kans voor Stefan Weersink om Vasse op voorsprong te schieten maar door niet daadkrachtig genoeg de trekker over te halen ging deze grote kans voorbij. Een minuut later een grote kans voor Rob Wenneger, hij zette goed door tussen 2 man en kon op de keeper af maar zijn inzet kon nog net worden geblokt. Weer een minuut later een vrije trap voor Vasse 1. De inzet van John Nijhuis werd door de keeper losgelaten, maar niemand was er als de kippen bij.

Vlak voor rust ook nog een kopbal van Stefan, maar deze werd door de keeper gepakt. Op slag van rust liet De Lutte zien hoe het wel moest. Daar waar doelman Bolscher eerst nog tegenhield was Lucas Vreijsen eerder dan Chiel Veer bij de bal en hij schoot de 1-0 tegen de touwen. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd Sam Haarhuis ingebracht voor Rob TIjkorte maar de Lutte hield deze middag simpel stand en Vasse kon geen potten breken. Lex Lansink kwam er nog in voor Stefan Weersink om nog iets te forceren, maar de tweede helft wilde niks meer lukken en lieten teveel spelers zich niet van hun sterkste kant zien. De Lutte daarentegen kreeg grote kansen op de 2-0, maar lieten deze onbenut omdat doelman Bolscher steeds een sta in de weg was.

Na 90 minuten was daar eindelijk het verlossende fluitsignaal en kon Vasse 1 – dat vandaag vooral tegen zichzelf voetbalde – gaan douchen. Onder deze wedstrijd wordt een dikke streep gezet en hopelijk kan er volgend weekend met een fitte selectie weer voor de volle 3 punten worden gestreden.

Aanstaande zondag komt de voormalige lijstaanvoerder Losser op bezoek. Doordat Saasveldia kampioen is geworden is er voor Losser vanwege de winst van de eerste periode in ieder geval nog een toetje in de vorm van nacompetitie voor promotie weggelegd voor het team van oud-prof Niek Loohuis. Op een toetje zitten de Vassenaren zeker niet te wachten. Het liefst wordt het abonnement op de 4e klasse zo snel mogelijk verlengd en dat kan het beste door een overwinning met de daarbij behorende drie punten. In de uitwedstrijd lieten de Vasser mannen zien dat ze behoorlijk tegenstand kunnen bieden aan deze ambitieuze tegenstander. De wedstrijd ging uiteindelijk wel verloren met 2-0, maar dat was een alleszins geflatteerde uitslag.