Arnold Bruggink, Gerco Schröder en Olga Assink delen sportprijzen uit

Een genomineerde sportploeg
Een genomineerde sportploeg
Foto: STEVO

Het eerste gemeentelijke sportgala sinds jaren wordt meteen groots aangepakt. Bekende (oud-)topsporters hebben inmiddels toegezegd aan de organisatie te willen meewerken. Zo presenteert voormalig schaatsster Moniek Kleinsman uit Albergen de feestelijke avond.

Het hernieuwde sportgala van de gemeente Tubbergen staat vanzelfsprekend in het teken van de beste prestaties, geleverd door een individu of een ploeg. Naast burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker en sportwethouder Roy de Witte, zullen ook voetballer Arnold Bruggink (uit Geesteren), handbalster Olga Assink (uit Albergen) en ruiter Gerco Schröder (uit Tubbergen) aanwezig zijn om een sportprijs uit te reiken aan de winnaar(s).

Genomineerden

De gemeentelijke sportraad bepaalt wie van de genomineerden met de titel sporttalent, sportvrouw, sportman, jeugdsportploeg en sportploeg van 2016 naar huis gaat. Er zijn al enkele genomineerden bekend:

Sportman

  • Maurits Lammertink – Deze wielrenner is op dit moment actief op WorldTour niveau bij Team Katusha Alpecin. Hij maakt zelfs kans op deelname aan de grootste wielerronde, de Tour de France. Ook wist hij dit jaar de overwinning binnen te slepen tijdens de Ronde van Luxemburg.
  • Rob Scholten – Deze klootschieter is actief bij Niej Haarbig in Harbrinkhoek. Hij werd Europees kampioen op het onderdeel veld. Hierbij vestigde hij meteen een nieuw Europees record van maar liefst 1.770,45 meter.
  • Bram Kemna – Deze autocrosser heeft dit seizoen uitstekend gepresteerd door meerdere dagoverwinningen te behalen. Daarbuiten is hij vaak in de top 3 geëindigd. Dit heeft geleid tot het kampioenschap van de RAMO en Twenthecup.

Jeugdsportploeg

  • STEVO B1 – Dit voetbalteam uit Geesteren werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse en wist dit jaar opnieuw het kampioenschap binnen te halen in de eerste klasse.
  • Dynamo A1 – Dit volleybalteam werd eerst kampioen van de hoofdklasse en daarna ook nog eens van de topklasse. Dit gaf hen het recht om met de kampioenen van regio West, Zuid en Noord te strijden om het Nederlands kampioenschap. Daar werden de Tubbergse meiden zeer verdienstelijk tweede.
  • Krekkers C1 – Dit volleybalteam uit Harbrinkhoek wist afgelopen seizoen Nederlands kampioen te worden tijdens de Nederlands Open Jeugd Clubkampioenschappen.

De komende weken volgen de genomineerden in de categorieën sportvrouw, sporttalent en sportploeg nog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen