Hoogste jeugdteam van De Tukkers verliest promotieduel

Vandaag stond de promotiefinale tussen De Tukkers JO19-1 en de evenknie van Vroomshoopse Boys op het programma. De winnaar van het duel komt komend seizoen uit in de hoofdklasse, de verliezer blijft in de eerste klasse. De wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein bij PH in Almelo.

Onder luid geknal van vuurwerk kwamen de beide teams rond de klok van 14.30 uur het veld op. Het publiek op de tribune heeft hier overigens weinig van meegekregen, dankzij de rode rookbommen die af werden gestoken. Aan de sfeer kon het dus niet liggen en dit kon wel eens prachtige voetbalmiddag worden.

Het jeugdteam van De Tukkers begon sterk aan de wedstrijd. Een paar goede kansen volgden elkaar in tempo op. Na 16 minuten werd een bal verkeerd weggewerkt in de defensie van Vroomshoop. Hidde Zuithof was scherp en kon de bal van de verdediger onderscheppen. Van buiten het 16-metergebied zorgde hij met een droge knal voor de 1-0.
Hierna zakte het voetbal van de Tukkers echter in en kreeg ook de tegenstander steeds meer kansen. Corner op coner volgde voor de spelers van Vroomshoop, echte kansen bleven gelukkig uit. Kort voor rust werd een bal van de Tukkers slecht verdedigd en kon de spits van Vroomshoop eenvoudig binnentikken: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust ging Vroomshoop door met waar ze voor rust mee bezig waren; druk zetten op het doel van de Tukkers doelman Rens Davina. De Tukkers gooide alles in de strijd, maar de meeste aanvallen werden vlak na de middellijn alweer overgenomen door Vroomshoop. Er werd nog een kleine aantal kansjes gecreëerd door de spelers uit Albergen, verder was het vooral tegenhouden. Vroomshoopse Boys scoorde met een fraai schot de 2-1, waarna zij nog vrijer konden voetballen. Al met al een wedstrijd die prachtig begon voor de Albergenaren, maar gaandeweg de wedstrijd werd omgebogen in het voordeel van Vroomshoop.

Dit cadeautje aan het eind van het seizoen werd helaas niet uitgepakt. Desondanks is het bestuur van De Tukkers trots op de spelers en staf van JO19-1.