Eelco Velthof nieuwe coach hoogste jeugdteam Jolly Jumpers

Eelco Velthof
Eelco Velthof
Foto: Sint Maarten

Komend seizoen zal Eelco Velthof bij Jolly Jumpers de VU20-selectie leiden. Velthof is geen onbekende binnen de club, want in 2005-2006 was hij trainer/coach van het eerste damesteam en afgelopen seizoen werd hij Nederlands kampioen met de VU18.

Velthof neemt het stokje over van Mart Kieftenbeld, die afgelopen seizoen het VU20 eredivisieteam coachte. De doelstelling van dit jaar zal voornamelijk opleiden zijn en ervaring opdoen. Velthof: “Het jonge team mag en moet leren dit jaar. Elke training beter willen worden en na elke wedstrijd bepalen wat we beter willen/moeten doen. We willen zo hoog mogelijk eindigen in de competitie, waar het halen van de Final Four een topprestatie zou zijn! Of dat een reĆ«el doel is zal zich gedurende het seizoen uitwijzen. Ik ben ervan overtuigd dat we ver kunnen komen wanneer wij spelen met passie, strijd, karakter, energie en teamspel!”

Zowel bestuur als technische commissie van Jolly Jumpers zijn blij met de aanstelling van Velthof: “We hebben voor ons eerste damesteam de keus gemaakt om na het kampioenschap niet te promoveren naar de Eredivisie, maar te investeren in de ontwikkeling van huidige speelsters en de jeugd. Wel is de ambitie om in de toekomst weer op het hoogste niveau te acteren. VU20 is ons belangrijkste opleidingsteam; het zijn talentvolle meiden en we zijn van mening dat zij zich onder trainer/coach Velthof zich zodanig verder kunnen ontwikkelen dat ze daarna de stap kunnen maken naar het eerste damesteam. Het beloofd een mooi seizoen te worden waarin alles mogelijk is!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen