Klootschietvereniging Manderveen viert 40-jarig jubileum met feestweekend

Foto: Sanne Rikmanspoel

De klootschietvereniging van Manderveen bestaat 40 jaar en viert dit met een tweedaags jubileumfeest, dat plaatsvindt in een grote tent naast het Kulturhus.

Vrijdag 1 september gaat het feestweekend van start met een receptie voor de inwoners van Manderveen en andere genodigden. Op zaterdag 2 september kunnen jong en oud kennismaken met klootschieten tijdens een speciale klootschietronde.

Jubileumfeest

Op 1 augustus jongstleden bestond KV Manderveen precies 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt er in het eerste weekend van september een jubileumfeest georganiseerd. Op vrijdag 1 september vindt er een receptie plaats. Vanaf 19.00 uur zijn inwoners en genodigden van harte welkom in de feesttent naast het Kulturhus. Op zaterdag 2 september start om 13.30 uur een (kleine) klootschietronde voor jong en oud. Groepen van 3 tot 5 personen, waarvan minstens 1 persoon in Manderveen woont, kunnen hieraan deelnemen. Aanmelden voor de ronde kan vanaf 13.00 uur in de feesttent. Aansluitend is er een feest in de tent met muziek van Toronto Drive In.

Al 40 jaar KV Manderveen

De klootschietvereniging van Manderveen ontstond in 1977 uit het opgeheven derde elftal van de plaatselijke voetbalvereniging. Een zestal personen besloten toen om een klootschietvereniging op te richten.

In 1979 werd de vereniging uitgebreid met een dames en een jeugdafdeling. Momenteel bestaat de klootschietvereniging uit 37 leden, waarvan 20 heren, 8 dames en 9 jeugdleden. Het oudste lid van de vereniging is Marie Harmelink (87 jaar) en het jongste lid is Marre Hindriksen (9 jaar).

KV Manderveen heeft de afgelopen 40 jaar niet stil gezeten. Zo werden de herenteams maar liefst 23 keer kampioen en bestegen de damesteams 11 keer het hoogste podium. Al 40 jaar is café Peddemors dé plek waar de leden samenkomen. Naast het clubhuis zijn ook enkele leden vanaf de eerste minuut betrokken bij de vereniging. Dit zijn Harrie Boswerger, Harrie Grootelaar en Harrie Gijsbers.

Activiteiten van de KV Manderveen

De KV Manderveen is één van de 12 verenigingen uit de regio die ieder jaar deelneemt aan de competitie van noord en midden Twente. Ook nemen teams vaak deel aan verschillende toernooien in Drente, Groningen, Gelderland en Duitsland. Ook hebben al vele leden deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen en voor enkele leden is dit ook zeer succesvol verlopen. Daarnaast organiseert KV Manderveen jaarlijks de schoolwedstrijden voor de leerlingen van basisschool De 7 Mijlen.

Sinds 2001 heeft de KV Manderveen ook een jaarlijkse uitwisseling met de Duitse klootschietvereniging BV Beningafehn. En sinds 1984 wordt er jaarlijks een groot klootschiettoernooi, de Ronde van Manderveen, georganiseerd. Dit toernooi heeft elk jaar een deelname van rond de 60 teams uit de hele regio verdeeld over 7 klassen.

Op bijgaande foto staan Tiny Veenhuis, Richard Grootelaar, Sandra Grootelaar, Harrie Gijsbers, Frans Veenhuis, Ria Steggink en Hennie Heppenhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen