Dynamo 1 blijft ongeslagen

Het eerste team van Dynamo Tubbergen deed in de vierde speelronde uitstekende zaken door met 3-2 te winnen. Een wedstrijd met 2 gezichten, want het had ook zo maar 4-0 voor Dynamo 1 of 2-3 voor het tweede elftal van Set-Up’65 kunnen zijn. Aan het eind van de rit kunnen we in ieder geval vaststellen dat de Tubberger dames ongeslagen blijven in de eerste divisie en daarmee in ieder geval nog 1 week koploper zijn.

Dynamo 1 had iets om recht te zetten. De wedstrijd tegen Devoko was – ondanks de winst – alles behalve soepeltjes verlopen. Ook de berichten dat Set-Up’65 op dit moment verder zou zijn triggerde de oranje-hemden om te laten zien wat ze in huis hadden. Voor een meer dan goed gevulde tribune kwam Dynamo 1 uitstekend uit de startblokken. Het tactische plan werd prima uitgevoerd en van meet af aan zette Dynamo 1 de ploeg uit Ootmarsum onder grote druk. Serverend werd Set-Up’65 onder grote druk gezet waardoor het aanvallend te doorzichtig was. Dynamo kon haar geliefde spelletje spelen en was op dat moment duidelijk de betere partij. De prima fluitende scheidsrechters Jan Visser en Marjan Nekkers legde de lat technisch hoog en dat bracht Dynamo 1 ook de nodige punten. Met 25-18 setwinst voor de thuisploeg werd er van helft gewisseld.

In de tweede set ging Dynamo 1 vrolijk door. Set-Up’65 kreeg geen moment de tijd om in het spel te komen. Met name Masu de Ridder bleef de pass-linie van de buurvrouwen uit Ootmarsum bestoken met kanonkogels. Tot 11-11 ging het gelijk op waarna Dynamo het welletjes vond. De grote uitblinker in deze wedstrijd, aanvoerdster Jilke Rikhof, scoorde naar hartelust. Samen met haar eveneens uitstekende collega-midspeelster Manon Steggink werd het verschil al snel groot en Set-Up’65 moest het antwoord schuldig blijven. De bezoekers wisten nog 3 punten te maken tegen 14 punten van de thuisploeg. Dynamo 1 haalde een hoog niveau en dat kon het publiek waarderen. De 25-14 setwinst zei genoeg.

De drang om de wedstrijd te willen winnen bleef ook aanwezig bij aanvang van de derde set. Dynamo 1 pakte een voorsprong van 3 punten totdat Set-Up’65 halverwege de set aan een serve-serie begon waar het team uit Tubbergen het antwoord schuldig moest blijven. Aan het eind van deze serve-serie keek Dynamo 1 tegen 4 punten achterstand aan. Ineens zag de thuisploeg een heel ander Set-Up’65. Dynamo 1 was voor het eerst in de wedstrijd de underdog en kon dit niet meer herstellen. Ook met time-outs en wissels kreeg de ploeg van Johan Booyink en Raymond Keemers het niet meer op de rails. Er werd te gehaast gezocht naar het punt en Set-Up’65 maakte daar dankbaar gebruik van. Met 22-25 setwinst voor de bezoekers was de wedstrijd weer open.

Aan het begin van de vierde set hetzelfde beeld. Dynamo liep achter de feiten aan en de ploeg van Damir Colo bleef – gesteund door de winst in de derde set – geconcentreerd volleyballen. Bij de 10 punten had Set-Up’65 al een verschil van 4 punten kunnen maken. Er ontspon zich een mooi gevecht met lange ralley’s. Dynamo 1 – zoekend naar het ritme van de eerste 2 sets – vocht voor wat het waard was maar kon niet dichterbij komen. Terecht sleepte Set-Up’65 er een tiebreak uit. 2-2 (21-25). Zou Dynamo 1 ongeslagen blijven? Ook op de tribune ging het publiek er nog maar een keer goed voor zitten.

Het was Set-Up’65 dat weer als beste uit de startblokken kwam. Met name de van Devoko overgekomen Lotte Kuipers was een plaag voor de Tubberger ploeg. Met 4-8 in het voordeel van Set-Up’65 werd er van kant gewisseld. Set-Up’65 bleef uitlopen tot 8-11. Op precies het juiste moment kwam Wies Bekhuis aan de serve. Op haar messcherpe services bleef Devoko het antwoord schuldig. En als de bal dan toch aan Dynamo-zijde kwam, was daar altijd weer Jilke Rikhof die het oordeel velde. Op 14-11 gaf Wies weer af. Chapeau voor deze jonge spelverdeelster. Maar er moest nog een punt worden gemaakt en wie anders dan Jilke Rikhof roste de bal op de Ootmarsumse grond. Met 15-12 bleef Dynamo ongeslagen en is het in ieder geval voor 1 week koploper van de eerste divisie.