Sportlust Glanerbrug een maatje te groot voor Vasse 1

Onder perfecte omstandigheden werd er vanmiddag om 14.00 uur voor de wedstrijd van het eerste elftal van SV Vasse tegen Sportlust Glanerbrug afgetrapt op Sportpark ’t Lankamp.

Na een afwachtend begin van beide teams nam Sportlust na 10 minuten het heft in handen. De bezoekende ploeg schakelde een tempootje hoger en Vasse 1 liep achter de feiten aan. Dit kwam tot uiting in een vloeiende aanval over meerdere schijven van Sportlust, waarna na een mooie aanval de 0-1 volgde. Vasse 1 probeerde de rug te rechten maar kwam niet in het spel, het kon de bal voorin niet vasthouden en werd tot het 16-metergebied teruggedrongen. Toch dachten de Vassenaren voor de 1-1 aan te tekenen. Jordy Blankenvoort leek de bal over de lijn te koppen, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

Enkele minuten later lag de bal aan de andere kant wel in het netje. Een van richting veranderde voorzet kwam plots voor de voeten van de aanvoerder van Sportlust Glanerbrug. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en plaatste de bal koelbloedig in de lange hoek. Het spelbeeld bleef hetzelfde waarna er na een vrije trap een penalty aan Sportlust werd gegeven voor vasthouden. De spits van Sportlust schoot deze bal prachtig in de kruising en dit zorgde voor een dikverdiende 0-3 ruststand voor de gasten uit Glanerbrug.

Na de thee leek Sportlust Glanerbrug gas terug te nemen. Vasse 1 kon een aantal keer gevaarlijk doorkomen en dit leidde na zo’n uur spelen in een grote kans voor Daan Haarhuis. Hij wist echter een-op-een de keeper niet te passeren.

Enkele ogenblikken wist Sportlust Glanerbrug wel weer het net te vinden na een afgeslagen voorzet. De spits van stond op de goede plek en tekende voor de 0-4. Vasse 1 probeerde door hard te werken nog wel de eer te redden, maar na 90 minuten moest het haar meerdere erkennen in Sportlust.