MVV 1 wint aan de lopende band

Afgelopen zondagmiddag moest de koploper in de tweede klasse, het eerste elftal van MVV’29, richting Almelo om daar aan te treden tegen Luctor et Emergo.

De thuisploeg was in de eerste 10 minuten de baas op het veld en MVV 1 had in de beginfase weinig in te brengen. Toch schoot Koen ter Wee vanuit een corner de bal beheerst onder de keeper van de tegenstander door om zo de 0-1 op het scorebord te zetten. MVV 1 bleef ondanks de voorsprong moeite houden met het snelle combineren van de thuisploeg, maar als vanuit het niets zette Milan Weiss de bezoekers nog voor de thee op een 0-2 voorsprong.

Na rust begon Luctor et Emergo scherp aan de tweede helft. Men ging nog aanvallender spelen en met 4 spitsen voorop ook op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze volgde al in de 50e minuut. De buitenspeler van de Almeloƫrs schoot de bal met een curve in de verre hoek.

Gelukkig had trainer/coach Marcel oude Nijhuis van MVV 1 de spelers al gewaarschuwd voor een tegentreffer en zijn manschappen de boodschap meegegeven dat zijn ploeg dan op jacht moest gaan voor een derde treffer. Na enkele kleine kansen voor de thuisploeg volgde er een snelle uitbraak van MVV 1. Op aangeven van Cas oude Avenhuis was het wederom Koen ter Wee die alweer zijn achtste competitiegoal binnenschoot en zo de bezoekers op een 1-3 voorsprong bracht.

Luctor et Emergo bracht 10 minuten voor tijd de spanning in deze wedstrijd terug door de 2-3 tegen de touwen te schieten, maar verder dan deze tweede goal kwam men niet. Zo pakt MVV 1 zijn vierde overwinning in dit prille seizoen en is men met 13 uit 5 wedstrijden nog steeds lijstaanvoerder.

Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma en dan spelen de Harbrinkhoekers in Haaksbergen tegen Bon Boys. Aanvang is 14.00 uur.