Dames van VKC’03 staan de laatste positie af

Vanavond stond de wedstrijd tegen de nummer 4 uit de competitie, Swoll 1894, op het programma voor het damesteam van VKC’03. Om 19.30 klonk het fluitsignaal in zwembad de Vrolijkheid te Zwolle.

Coach Rob Kienhuis kwam vanuit zijn eigen wedstrijd door om de dames naar de 3 punten te coachen. In de eerste periode was het al binnen 12 seconden raak voor VKC’03, want Sophie Derkman wist in een soloactie het net te raken. De goed keepende Jorieke Aveskamp kon een 5 meter stoppen en dit gaf vertrouwen voor het team. Het was een gelijkopgaande periode die met 2-2 werd afgesloten.

In de tweede periode was het VKC’03 die het initiatief nam, aanvallen werden lang uitgespeeld en kansen gecreëerd.
Swoll wist deze periode de aanvallen niet af te ronden en hiermee nam Tubbergse ploeg een voorsprong in de wedstrijd. Met een 3-6 voorsprong vol moed de tweede helft van de wedstrijd in.

De derde periode wist VKC’03 de voorsprong vast te houden, maar steeds weer kwam Swoll terug in de wedstrijd. VKC’03  wist de wedstrijd nog niet volledig naar zich toe te trekken. Met een voorsprong van 6-9 moest de vierde periode de doorslag geven.

Het vertrouwen zat helemaal in het team, en iedereen was overtuigd de punten mee naar Tubbergen te nemen.
Alle energie die er nog was werd gegeven. Aanvallen werden rustig en in de volle 30 seconden uitgespeeld, waardoor Swoll weinig kans kreeg terug te komen in de wedstrijd. Het vertrouwen was weg in het team uit Zwolle, en VKC’03 trok de overwinning verder naar zich toe, met 3 volle punten en een overwinning van 7-12 geeft dit moed voor de tweede helft van de competitie.