VC Fleringen groots van start in het jubileumjaar

Meer dan 300 inwoners, leden, (oud-)leden, bestuurders, trainers zijn gisteravond bijeengekomen om stil te staan bij het 50-jarig bestaan van VC Fleringen.

Allereerst was er een kerkelijke viering, waar pastoor Casper Pikkemaat voorging in een kerk die geheel in het rood-wit gestoken was door de locatieraad. Hij liet het goud, wierook en mirre vertalen in respectvol samenwerken, verbonden zijn en vriendschap. De geloofsvoorganger bekende verder dat de kleuren van de mooie versiering in de kerk hem bijzonder aanspraken, omdat hij een echte fan van Ajax is… In zijn dankwoord sprak Gerard Schepers dan ook van het enige ‘smetje’.

In de feestzaal van DOK’s werden vervolgens 27 leden van een onderscheiding voorzien die 50 jaar lid zijn van de voetbalclub. Hierna was het de beurt aan de voorzitter om Clemens Frielink, Ben Booijink, Alphons Booijink en Gerard oude Lansink lovend toe te spreken en tot lid van verdienste te benoemen voor de vele uren die zij als vrijwilliger in de club hebben gestoken.

Ereleden

Een klaterend applaus viel Johan Koopman ten deel. Hij werd erelid van VC Fleringen. Hij was en is nog altijd de motor achter de inrichting en onderhoud van de sportaccommodatie. Zo is de renovatie van het complex onder zijn leiding uitgevoerd, samen met vele vrijwilligers.

Gerard Schepers was de volgende in de rij die benoemd werd tot erelid. Gerard aan de Stegge, voorzitter van de jubileumcommissie, memoreerde dat diegene tevens de langstzittende voorzitter binnen de club is in de afgelopen 50 jaar. Sinds 2002 aan het roer werd er veel tot stand gebracht bij de club. Onder zijn bezielende leiding onderging het complex een ware metamorfose en waren er sportieve successen.

Hij is de derde voorzitter die het erelidmaatschap ontving. Jan de Rooy en Herman Lentferink gingen hem in het verleden voor.

Koninklijke onderscheiding

Burgemeester Haverkamp was vervolgens als klap op de vuurpijl aanwezig om Gerard Kok koninklijk te onderscheiden. Tot verrassing van hem waren ook zijn zus Elly uit Eindhoven en overige familieleden aanwezig. Burgemeester Haverkamp verwoordde dat Kok niet alleen jarenlang de penningmeester van VC Fleringen, maar ook schatbewaarder van de parochie was. Ook werd hij tot erelid van de club bneomd.

Jubileumboek

Bij een jubileumjaar hoort natuurlijk een boek waarin de roemruchte geschiedenis is terug te lezen. Het is een fraai gebonden boek geworden waarin verschillende spelers, bestuurders, trainers aan het woord komen en prachtige anekdotes vertellen. Daarnaast hoort een dvd met foto’s uit het verleden en met passende muziek bij het boek. Een verrassend optreden was er van ‘Sjeik Brum’ die enkele fraaie anekdotes uit het jubileumboek wist te vertellen. Voorzitter Gerard Schepers en Jan Meen mochten het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Helaas was Jan Meen ten val gekomen, zijn knie bezeerd en niet in staat om aanwezig te zijn. Jan keek echter verbaasd op toen burgemeester Haverkamp hem hoogstpersoonlijk het boek aan huis kwam brengen. Het leverde Jan alsnog een fraai boek op en toen even later al een foto van de overhandiging werd getoond in de zaal en de burgemeester een ovationeel applaus voor haar spontaniteit en betrokkenheid. Martijn Beukerink had de videotechniek prima op orde en Robin Vosmer zorgde voor het geluid en de muziek. Het boek is voorzien van fraaie foto’s die gemaakt werden door Lotte de Vries. De dvd werd samengesteld door Tijmen Koopman, Steven Schepers en Mans Booijink terwijl de muziek door Jan Klaas werd verzorgd. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 14 januari worden de boeken uitgereikt aan de leden die het boek besteld hebben. Er zijn 150 exemplaren beschikbaar die €12,50 kosten inclusief dvd. Reeds 130 boeken zijn inmiddels verkocht.

De feestavond werd vervolgens nog gezellig tot in de kleine uurtjes voortgezet waarbij vele verhalen en herinneringen uit het verleden werden opgehaald.

Vervolg

Het jubileumjaar is nog lang niet ten einde. Peter Beukerink, Raymond Booijink, Stef Busscher Hans Semmekrot, Gerard Schepers en Gerard aan de Stegge zijn als jubileumcommissie hiervoor al geruime tijd aan het werk.

Het jubileum kent komend weekend op zaterdag vanaf 15.00 uur een vervolg met een receptie voor genodigden en Tom Egbers zal een vrijwilligersavond bezoeken in het voorjaar om de opening van het gerenoveerde complex luister bij te zetten. In mei speelt oud-Fleringen tegen oud-Heracles en de huidige hoofdmacht van VC Fleringen speelt tegen FC Twente in juli.

Voor alle teams zijn toernooien georganiseerd in de periode mei juni. In het najaar gaan alle jeugdteams naar FC Twente en het jubileumjaar wordt afgesloten met een stampotbuffet ergens in december.

Reacties

gallery
54607
Meer dan 300 inwoners, leden, (oud-)leden, bestuurders, trainers zijn gisteravond bijeengekomen om stil te staan
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180107/vc-fleringen-groots-start-jubileumjaar/
2018-01-07T18:24:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/01/07182326/DSC01625.jpg
Sport