Jolly Jumpers 2 pakt tweede plek tijdens voorbereidingstoernooi

Foto: Jolly Jumpers

Zondag 9 september is het tweede damesteam van Jolly Jumpers in alle vroegte vertrokken naar Zevenaar om daar deel te nemen aan het Basketiers senioren season warmup toernooi.

Tijdens dit toernooi hebben zij, onder leiding van coach Yvonne Lansink-Rotgerink, gespeeld tegen 3 verschillende verenigingen. De wedstrijden die gespeeld werden duurden 2 keer 10 minuten.

Jolly Jumpers – Batouwe

Batouwe Dames 2 was de eerste tegenstander. De teams zijn oude bekenden, de afgelopen jaren is er veelvuldig tegen elkaar gespeeld. Batouwe is een snel en jong team. In de beginfase van de eerste wedstrijd was het team uit Tubbergen zoekende naar elkaar. Dit werd snel omgezet in snel basketbal waarbij Jolly Jumpers een voorsprong pakte. Het verschil werd steeds groter en de dames van Jolly Jumpers konden relaxter maar geconcentreerd spelen. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 29 -10.

Herner TC – Jolly Jumpers

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het derde damesteam van Herner TC. Herner TC is een vereniging uit Duitsland en voor de dames van Jolly Jumpers onbekend. Het begin aan Tubbergse zijde was wederom rommelig en er werd veel balverlies geleden, waardoor Herner TC een aantal keren makkelijk wist te scoren. Er werd gespeeld met de rem erop en deze moest er nodig af indien Jolly Jumpers van Herner TC wilde winnen. De Tubbergse basketbaldames wisten zich te herpakken en begon de achterstand in te lopen. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door Jolly Jumpers met 21-17.

Jolly Jumpers – Basketiers

De derde wedstrijd werd gespeeld tegen Basketiers. Een team dat Jolly Jumpers dames 2 ook tegen gaat komen in de competitie, maar nog niet kennen. Tussendoor was er gekeken naar de uitslagen van de andere teams tegen Basketiers. Ongeveer hetzelfde als bij Dames 2. Het beloofde een spannende pot te worden. De rem die bij de vorige wedstrijd erop stond was er nu helemaal af en de dames van Jolly Jumpers gingen voortvarend van start. Het werd een wedstrijd waarin hard gevochten werd voor de punten en uiteindelijk wist Jolly Jumpers wederom te winnen met 10-18.

Finale

Er zou nu nog één wedstrijd gespeeld worden wat tegelijkertijd plaats bepalend zou zijn. Zo speelde Herner TC tegen Bemmel en Jolly Jumpers nogmaals tegen Basketiers. De finale wedstrijd dus. Gezien het verloop van de vorige wedstrijd tegen Basketiers zou het de basketbalsters uit Tubbergen niet heel makkelijk afgaan. Wederom in de beginfase van de wedstrijd speelt Jolly Jumpers met de rem erop. ‘We hebben de kleur van een Ferrari, dus speel als een Ferrari en niet als een Skoda’ was de opdracht die we meekregen van coach Yvonne Lansink-Rotgerink. Jolly Jumpers dames 2 wisten langzaam maar zeker de opgelopen achterstand weg te werken. Helaas bleek er tijd tekort, de wedstrijd werd nipt verloren met 15-14. De teleurstelling was groot bij de dames, mede omdat ze de andere wedstrijden allemaal wisten te winnen.

Opdracht voor het tweede damesteam: Leren van wat er beter kan en concentreren op de competitie die zaterdag 15 september begint. De dames spelen een thuiswedstrijd in het nieuwe sportcentrum de Vlaskoel tegen Landstede ZAC 1. Kom vooral kijken: om 18:30 uur wordt de bal in de lucht gegooid.

Foto

Coach Yvonne Lansink-Rotgerink, Milou Schroder, Rosanne Hofste, Marrit Nijmeijer, Bo Schlepper, Bo Droste, Manon Sanders, Silke Everlo, Marissa en Jorieke Lohuis.

Reacties

article
62034
Zondag 9 september is het tweede damesteam van Jolly Jumpers in alle vroegte vertrokken naar
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180914/jolly-jumpers-2-pakt-tweede-plek-tijdens-voorbereidingstoernooi/
2018-09-14T18:21:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/09/14182117/20180909_JJ_DS2_2e-prijs-toernooi-Zevenaar1.jpg
Sport