Geslaagd begin jubileumactiviteiten VV Kadoeng

Vanwege het feit dat volleybalvereniging Kadoeng het 40-jarig jubileum viert, vonden onlangs een tweetal feestelijke activiteiten plaats.

Allereerst kwam op 31 augustus jongstleden de Join Volleybal Tour naar Reutum. En op zaterdag 8 september was er voor de clubleden een volleybalclinic georganiseerd door Eurosped Vroomshoop, dat uitkomt in de eredivisie.

Join Volleybal Tour

Het hele schoolplein was gevuld met diverse opblaasbare attributen. Een geweldig spektakel waar ruim 50 kinderen van de Mariaschool op af kwamen.

Er werd gesprongen op een springkussen, gedoken naar een bal en gemeten wie het hardst kon smashen of wie het hardst de bal kon gooien. Ook konden de kinderen zien hoe hoog ze konden springen voor een blokkering. In het opblaasveld werden daarnaast nog een aantal volleybalwedstrijdjes gespeeld.

Volleybalclinic

De clinic vond, vanwege de benodigde ruimte, plaats in de sporthal van Albergen. Hier kwamen 8 speelsters van Eurosped Vroomshoop en hun trainers, Jan Berendsen en Jeffrey Scharbaai, bijeen om de leden van VV Kadoeng het een en ander bij te brengen over o.a. de warming-up en het aanleren of verbeteren van diverse technieken.

In de voormiddag was het de beurt aan de CMV-leden. Op een leuke, speelse manier werden de 17 meiden onder toeziend oog van een aantal ouders getraind. Zo werd er bijvoorbeeld geoefend met de opslag en de pass, maar ook spel verdelen kwam aan de orde. Aan de enthousiaste reacties te horen, was het een hele geslaagde clinic.

Later diezelfde middag was het de beurt aan de A-, B-, C-jeugd, dames en trimleden. Na een korte uitleg werd er gestart met een warming-up zoals de dames van Team Eurosped deze uitvoeren. Daarna volgde een training waarvan een aantal oefeningen al wel bekend waren, maar waarbij ook nieuwe oefeningen werden gedaan. Er werd uitgelegd waarom gekozen werd voor een bepaalde oefening en ook de nodige tips gegeven t.a.v. technieken.

Ter afsluiting volgde een wedstrijdje, waarna er nog vragen gesteld konden worden aan de dames van Team Eurosped en hun trainers. Na een drankje in de kantine ging iedereen voldaan naar huis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen