Nieuwe looproute om sportaccommodaties in Tubbergen

Foto: Tubbergen Bruist

Aankomende week start de gemeente met de aanleg van een looproute om de sportaccommodaties in Tubbergen.

De route loopt grotendeels om de bestaande grasvelden van voetbalclub TVC’28. Er komt een aansluiting op de Sportlaan en al bestaande wandelpaden in dit gebied. Als de weersomstandigheden meezitten is de uitvoering voor het eind van het jaar gereed en zal tijdens de midwinterloop van TVC’28 de route voor het eerst gebruikt kunnen worden.

De looproute is een initiatief van Tubbergen Bruist, op verzoek van meerdere inwoners. De afgelopen jaren kwam regelmatig de wens om een looproute naar voren. Het verzoek was een verlichte route die ook ’s avonds en door hardlopers gebruikt kan worden. Tubbergen Bruist heeft dit plan onderzocht en samen met de gemeente en de sportaccommodaties verder uitgewerkt.

De nieuwe route komt er en wordt om de sportvelden van TVC’28 voorzien van duurzame verlichting gevoed op zonne-energie. Vanaf het nieuwe parkeerterrein bij sportcentrum de Vlaskoel komt ook een looppad rondom tennisaccommodatie De Acehof. Deze sluit aan op het bestaande pad nabij de Esschenhoek. Dit deel van de route krijgt iets meer een natuurlijke uitstraling en wordt daardoor niet voorzien van verlichting. Tijdens de uitvoering van het werk zal Soweco het groen langs de route een onderhoudsbeurt geven, zodat ook hier een kwaliteitsslag gemaakt wordt.

Naast sportievelingen kunnen de nieuwe paden gebruikt worden door bewoners van de naastgelegen zorgcomplexen, scholieren en natuurlijk alle inwoners van Tubbergen die een dorpsommetje willen maken. Een wandeling over de nieuwe route laat daarmee zien wat er allemaal te doen is op en rondom de sportcomplexen die Tubbergen rijk is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen