Manderveen 1 toont net te weinig veerkracht

Onder prima weersomstandigheden werd er zondagmiddag een fel duel uitgevochten tegen La Première in Almelo.

Het eerste kwartier was het de Almelose ploeg dat de scepter zwaaide. Met onder andere grote kansen voor Krüzen en Sanchez Torres werd er druk uitgevoerd op de Manderveense verdediging.

Na deze sterke opening van La Premiere kroop Manderveen 1 wat uit de schulp kroop. Met Tom Wessels en Wout Wesselink in de aanvalslinie was het recept dan ook simpel: de ruimte achter de verdediging zoeken en de snelheid benutten van deze twee vlotte buitenspelers. Een enkele keer konden de aanvallers ontsnappen aan de verdediging van de tegenpartij. Toch veranderde het spelbeeld in de loop van de eerste helft niet veel.

De ploeg uit Almelo zorgde voor druk en vv Manderveen kreeg dan ook te maken met een domper diep in de blessuretijd van de 1e helft. Krüzen tikte net voor de thee pauze de 0-1 achter doelman Bram Korte.

In de rust werd afgesproken door de roodhemden dat er niks verloren was, en de late tegengoal juist een reden was om nog een extra stap bij te zetten. De tweede helft begon Manderveen 1 echter slap waardoor de 2-0 al snel viel in het voordeel van de Almeloërs. Manderveen 1 werd echter wakker en begon meer druk te zetten waardoor er meerdere kansen kwamen echter kreeg La Premiére een vrije trap op randje zestien en die werd fraai binnengeschoten door Sanchez Torres.

Manderveen 1 had niks meer te verliezen en ging met meer risico spelen waardoor de 3-1 niet lang uitbleef een vrije trap goed benut en fraai binnengeschoten door Joris wesselink. La Premiére kreeg nog een aantal kansen maar wist het doel niet te vinden. Manderveen 1 kreeg nog wel een aantal kansen en 1 daarvan vond het net door een goeie voorzet van Rick stopel op Tom wessels die de bal knap langs de keeper van La Premiére tikte: 3-2 .

Manderveen bleef erin geloven, maar een gelijkspel zat er niet meer in: eindstand 3-2.