VKC’03 heren 1 behoudt ongeslagen status

Foto: VKC'03

Het mannelijke vlaggenschip van waterpolovereniging VKC’03 mocht op een zonnige zaterdag afreizen naar Nunspeet.

Door twee overwinningen en een uitstekende vorm van de heren uit Tubbergen was er wederom veel vertrouwen dat er hier weer 3 punten gehaald konden worden. Helaas ontbraken er spelers. Dit gaf wel een kans voor de jonge spelers Tim Harmelink, Twan Harmsen en Jurian Krom om een paar minuten te mogen mee pakken in de hoofdmacht.

Na twee goed uitgespeelde aanvallen van Nunspeet stond de score op 2-0. Vanaf de kant werd toen geschreeuwd “press hele veld”. Dit resulteerde in drie doelpunten voor VKC’03. De thuisspelende ploeg gaf daarom snel antwoord met twee rake treffers: 5-3.

Tijdens de tweede periode kon VKC’03 niet haar eigen spel vinden. Nunspeet wist daar gretig gebruik van te maken en de voorsprong te vergroten naar 7-3. VKC’03, dat al vaker heeft bewezen sterk te zijn in comebacks, liet het hoofd zeker niet hangen en wist nog snel twee doelpunten mee te pakken. Stand 7-5 eind tweede periode.

Na een scherpe toespraak en uitleg van coach Marcel Jacobs begonnen de Tubbergse heren heel sterk aan de tweede helft van de wedstrijd. Ze zetten hun comeback door met een aantal harde schoten van Bram Paus. Met hard werken en samenwerken werd de stand aan het einde van de derde periode gelijkgetrokken tot 8-8.

De laatste periode is het gas d’r op. Met veel zwemwerk en een gemiste vijf-meter van ZPC was de stand 9-10 in het voordeel van VKC’03.

Om het nog even spannend te maken besloot Bram Paus in de laatste 22 seconden nog een zware overtreding te maken. Hierdoor was het alles of niets voor Nunspeet om de stand gelijk te maken uit een overtalsituatie. Door sterk verdedigend werk van VKC’03 werd deze uitgelezen kans echter niet benut.

VKC’03 weet zo in Nunspeet te winnen met 9-10 en de winstreeks van 2019 met een wedstrijd te verlengen. Volgende week spelen ze uit in Groningen, waar het team allicht weer de drie punten probeert op te halen.

Ook de trainer was zeer geëmotioneerd, al had dit weliswaar meer te maken met de overwinning van Heracles.

Doelpunten

Bram Paus:  6

Tom ter Wee: 2

Rogier Krom: 2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen