Dakarteam van Riwald doet ‘tandje eraf’ na uitvallen monteur

Foto: Riwald Dakar Team

Gert Huzink en Rob Buursen, respectievelijk de chauffeur en navigator van het Riwald Dakar Team, rijden verder zonder de bijstand van een mecanicien.

Gisteravond werd bekend dat Martin Roesink, de monteur in de cabine van de hybride truck, definitief is uitgevallen door een gebroken wervel onderin zijn rug. De organisatie was vervolgens stellig in haar beslissing: er mag géén cabinelid gewisseld worden. Wél mag het team de rally verder rijden zonder monteur. In eerste instantie leek dit geen optie, want met deze snelheden is het een hele zware opgave om met enkel bestuurder en navigator de race voort te zetten.

In overleg met beide overgebleven crewleden is vannacht toch besloten deze uitdaging aan te gaan, hoewel dit in de top van het truckklassement normaal gesproken niet voorkomt.

‘Tandje eraf’

Eén van de redenen waarom het Riwald Dakar Team tot deze beslissing is gekomen, ligt in het feit dat men de wereld graag wil laten zien welke mogelijkheden en capaciteiten de hybride truck bezit. De equipe zal er waarschijnlijk wel ‘een tandje af moeten doen’ om veilig te kunnen blijven rijden. “Gert Huzink en Rob Buursen willen deze immense uitdaging tóch aangaan voor het gehele team en natuurlijk ook voor Martin Roesink, die op dit moment nog in het ziekenhuis verblijft. Tevens wenst het team Martin heel veel beterschap en een snel herstel toe!”

EEN UITLEG VAN GERT OVER DE MOEILIJKE BESLISSING VAN VANNACHT:

EEN UITLEG VAN GERT OVER DE MOEILIJKE BESLISSING VAN VANNACHT:

Geplaatst door Riwald Dakar Team op Donderdag 9 januari 2020

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden